Реклама / Ads
66| 7186 |17.04.2014 ПОЛИТИКА

Местан: Проблемите в България до Пеевски ли се свеждат?

.
Лютви Местан
Дали цялата тази стратегия за сатанизирането на едно лице, персонализирането на всички недъзи на българската политическа действителност и свеждането им до една персона не е един добре премислен сценарий, удобен, защото когато представят един корпулентен, мощен човек, в това число и физически, като единствено зло?
 

Не ви ли се струва, че широкият му гръб е доста удобен, зад него да се скрият десетина, а може би и повече истински олигарси в България, каза на пресконференция председателят на ДПС Лютви Местан, предаде „Фокус”. „Толкова ли сме наивни всички и може ли така да бъде подценено българското общество, че проблемите в България имат персонален характер и се свеждат до Делян Пеевски. Представете си, че го няма от утре. Взима си багажа, отива да живее в Европа, в България вече няма олигархия, няма задкулисие, България е решила всичките си проблеми с корупцията, всички посланици и трескави пишат писма до главите на своите правителства незабавно да се снеме механизмът за наблюдение и контрол. Има ли наивник, който да вярва в това”, попита Местан.

„Затова твърдя, че нямаме право на двойни стандарти. Трябва да прилагаме критериите за оценка спрямо всички”, заяви той. Лютви Местан заяви, че Делян Пеевски не е участвал в процеса по приватизация в периода 1997-2001 г. и добави, че той тогава е бил непълнолетен.

„Анормално е един политик да е собственик на медии. Отправих силна препоръка той да се раздели с медиите си, ако иска да разчита на продължаваща политическа кариера в ДПС. Научих от вестниците, че той вече не е собственик и на вестници”, посочи Местан.

Във връзка с номинацията на Делян Пеевски за кандидат в листата за европейските избори, председателят на ДПС Лютви Местан каза: „Номинацията не е сто процента от всички структури. Не може да се говори за конфликт, за пропаст между вътрешнопартийните настроения и общественото мнение. Възразявам категорично мненията на членовете и симпатизантите на ДПС да се изключват от общественото мнение. То не е абстракция, то поставя определени позиции, които са най-различни”.
„Разговаряхме с г-н Пеевски, поканих го, дойде, попълни декларация и другите изискуеми документи по Изборния кодекс”, посочи Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6445 |08.04.2014 Калфин: България е пасивна и незабележима . 28| 6792 |03.04.2014 Реформаторите: България трябва да стане основател на Европейския енергиен съюз . 117| 11752 |03.04.2014 Станишев: Когато Мартин Шулц стане президент на ЕК, България ще влезе в Шенген . 11| 8789 |29.03.2014 България в съавторство с ООН осъжда Русия за Крим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads