Реклама / Ads
23| 29982 |18.04.2014 ЪNDERGROUND

Фатален край за Валя Иванова, близките пазят тайна

.
Валя Иванова Източник: Фейсбук
Вече е ясно какво се е случило с изчезналата медицинска сестра Валя Иванова. Семейството й обаче отказва да се съобщят каквито й да било данни около случая. Полицията се е съобразила с волята на близките и отказва подробности.
 
Все пак до медиите достигна информация, че с красивата жена се е случило непоправимото. Как е станало това, къде и при какви обстоятелства - засега е тайна.

От полицията разпространиха официално съобщение, в което се казва, че не се касае за извършено насилие. Ето пълният текст на изявлението от ОД на МВР:

„В резултат на полицейските действия по издирването на изчезналата 24 годишна жена от бургаския квартал „Лозово” е констатирано, че не се касае за умишлено престъпление, вътрешен или външен трафик. Към момента случаят е изяснен в детайли, но в предвид изричното несъгласие на семейството да се подава каквато и да е информация, ОДМВР - Бургас е длъжна да се съобрази с това искане и да бъде лаконична при подаването на данни към медиите”.

Изчезналата 24-годишна медицинска сестра от Бургас Валентина Иванова най-вероятно се е самоубила, хвърляйки се в морето, бе една от основните версии, до които се добраха журналисти.

Предполага се, че тялото на жената вече е окрито и откарано в моргата за аутопсия.  открито.

Току що обаче от пресцентъра на полицията изпратиха съобщение със следния текст:

Както 24 часа писа по-рано днес, Валентина Иванова е видяна за последно около полунощ на 15 април, когато слязла от такси до входа на Морската градина.

Според шофьорът младата жена е тръгнала в посока към Казиното, което е на метри от морето.

Ден преди изчезването си Валя не отишла на работа в стоматологичния кабинет. На баща си казла, че я боли корема.

Освен с родителя си, Валя живеела в къщата и с приятеля си Валентин. Двамата стягали сватба и правели ремонт.

В нощта на изчезването й Валентин бил на работа. Той е служител на моторизираното звено "Сигма" към областната дирекция на МВР в Бургас. Именно той разбрал пръв, че приятелката му е изчезнала и за втори ден не е на работа. Заедно с колеги веднага се заел с издирването й. Не е ясно обаче дали между двамата не е имало някакъв проблем.

Майката на 25-годишната Валя заминала на гурбет в Австрия в началото на април. Намерила си работа като камериерка, дори искала да вземе и дъщеря си там като се устрои, разказаха хора от квартала.

 

България е на челно място по брой на реализирани самоубийства в Европа.Тази статистика представиха именно в Бургас неотдавна психолози от цялата страна на форума "Отворени врати на психологическите практики”. Причината за това е ниският стандарт на живот. Затова специалистите съветват при най-малкия проблем да потърсим помощ.

В българина все още не се е зародила културата при проблемни ситуации да търси специализирана помощ. В много случаи обаче нерешените проблеми водят до депресии и желание за слагане на край на живота. Именно това е и причината през последните месеци да станем свидетели на толкова много самоубийства.

"Да, има масова истерия. То си има хора, които са видели или така някакси насърчени, че други дават тон за песен и те също реализират неща, които на тях им стоят по някакъв начин като импулс. Този импулс би могъл да бъде един знак на отчаяние и има такива случаи. Този мъж дето в Раднево се самозапали в знака на отчаяние", обясни психотерапевтът Светозар Димитров.


В България се самоубиват три пъти повече мъже отколкото жени, сочи статистиката. Приблизително 20 мъже на хиляда си посягат годишно, срещу 8,4 жени. 80 на сто от юношите и девойките у нас поне веднъж са мислили да се самоубият.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 9030 |04.04.2014 10 г. от трагедията край река Лим . 92| 49880 |26.12.2013 Всички новородени с чипове от май 2014, край на отвличанията . 0| 18868 |17.09.2012 Слагачи край Алексей Петров: Той е златна жаба! . 11| 14104 |02.05.2011 Ново митничарско селище никне край Ивайловград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads