Реклама / Ads
20| 5203 |18.04.2014 НОВИНИ

Стефанка се върна в къщата на ужасите в Лясковец

.
Стефанка Савова
Майката на стрелеца Петко Петков от Лясковец Стефанка се завърна за пръв път в жилището си днес, след като къщата й беше атакувана на 14 март от барети.
 

Преди ден тя била отведена с полицейска патрулка до жилището си и е била накарана да подпише предавателен протокол, че от прокуратурата и предават апартамента във вида, в който са го запечатали на 14 март, и че от него не липсва нищо.

Стефанка влезе в апартамента си не през входната врата а по дървена стълба през терасата. Входът е блокиран, защото патрона на бравата е разбит. "Нямам никакви пари за ремонт и ще търся дърводелец, който да оправи поне прозорците, само единият от тях струва 600 лв. За Великден няма да съм тук, вътре е ужас! Ще отида на свиждане при Петко в затворническата болница", каза през сълзи бабата, цитирана от Стандарт.

В къщата бяха пуснати и медии, но след като всеки подписа споразумение със Стефанка по настояване на адвоката й Виктор Костов. Според юриста изборът на днешния ден няма религиозен подтекст, а е желание да се даде възможност на медиите да видят дома и жената да се върне към личния си живот.

"Това, което е вътре, може би е символ на разрухата, не само на едно домакинство и един живот, но и на цялата нация. Притеснително е нежеланието на прокуратурата да даде копие от разпореждането, въз основа на което жилището е предадено с протокол на довереницата ми преди два дни", каза адвокатът.

Виктор Костов бе категоричен, че апартаментът е необитаем и в него не може да се живее и заради емоционалната натовареност, която носи. Счупени са и голяма част от стъклата на прозорците, стените са надупчени с куршуми, по пода и мебелите има петна от кръв.

На 28 април, когато е заседанието в Районен съд Г. Оряховица, адвокат Костов ще иска незабавното му прекратяване поради липса на законни основания за воденето му. Той обмислял и възможността да заведе дело за нанесените щети както по къщата, така и от морален аспект.

Адвокатът потвърди, че няма да защитава сина й Петко Петков въпреки желанието на Стефанка именно той да поеме защитата му. По думите на Костов той защитава само нея, в качеството й на ключов свидетел по предстоящото дело, на база "лична договорка".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5111 |14.04.2014 Президентът върна и Закона за земите . 31| 4812 |09.04.2014 Плевнелиев върна Закона за Сметната палата . 9| 5297 |08.04.2014 Ташева: ЕРП-тата са енергийни вампири , превърнали са ДКВР в посмешище . 28| 5435 |30.03.2014 Алгафари се завърна при Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads