Реклама / Ads
17| 6284 |19.04.2014 НОВИНИ

Стоянович: Светлин Русев се смя като разбра за "измекяр"

.
Петър Стоянович Източник: Булфото
Аз лично имам поканата да участвам в това правителство от Пламен Орешарски, до когото съм седял от ляво по времето, когато беше зам.-министър на финансите в правителството на СДС.
 

Това коментира министърът на културата Петър Стоянович в предаването "Дикoff" по Нова телевизия и изрази несъгласие БСП да се нарича комунистическа партия, в смисъла, в който е била преди 89-та година. Министърът на културата не се притеснява от критиките, че произлиза от виден род на демократи, а сега е част от ляво управление.




Петър Стоянович защити своя съветник Борис Данаилов и призна, че той „има картонче". Няма законово основание той да бъде лустриран, подчерта културният министър. Що се отнася до темата Държавна сигурност, Стоянович е на мнение, че не сме имали кураж да се изправим срещу този проблем, когато му е било времето. Според него още в началото на прехода е трябвало страната ни да вземе ясна позиция по темата Държавна сигурност.

Стоянович заяви, че лично е поканил проф. Здравко Митков за директор на Сатиричния театър. По негови думи никъде не е упоменато условието шефът на Сатирата да няма картонче от ДС.

Не отидох на раздаването на Икарите, тъй като получих поканата в последния ден, а вече имах уговорен ангажимент, който не беше по-малко важен от театралните награди. Въпреки настояването на Диков, Стоянович така и не се сети, с какво точно е бил зает.

Министърът обаче отхвърли твърдението на водещия, че въпросът – мото на наградите го е притеснило. „Кой” е едно мило заиграване с българската публика, каза Стоянович. Това, което аз направих, беше, че си платих билета и на моето място беше седнал моят заместник. Доколкото разбрах е бил много важен финансовият им план и аз изпълних моето задължение.

Бяха много странни отношенията, които заварих в Министерство на културата. По негови думи хората идвали на работа като лалугери. Аз не мога да работя така, каза Стоянович.

Едно от първите неща, за които отговарях пред журналисти като поех поста, беше, че съм нарекъл Светлин Русев измекяр. Тогава се наложи да му се обадя пред вашите колеги и той като чу се смя дълго време.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 95| 17784 |18.04.2014 „Кралица на светлината” изгря от листата на ГЕРБ . 39| 5614 |23.03.2014 Министър Стоянович: Не мога да бъда спонсор, заплатата ми е 3 000 лева . 16| 5249 |16.02.2014 Светлин Танчев чувал за срещите на Цветанов и Пеевски . 15| 4779 |05.01.2014 П. Стоянович: Европа още не е част от нашето мислене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads