Реклама / Ads
163| 12528 |24.04.2014 ПОЛИТИКА

Станишев: С какво Пеевски-евродепутат е по-лош от Борисов-премиер ?

.
Подкрепяме правителството на Орешарски и сме партньори с ДПС, защото имаме обща кауза. Първо - това е невръщането ни назад. Това е кауза, а не сделка. Второ - има програма, зад която сме застанали и която се изпълнявяа от правителството на господин Орешарски. Това заяви пред БНТ лидерът на БСП Сергей Станишев.
 

"Има ли някакви тайни договорки между ГЕРБ и ДПС?", го попита тв водещият Димитър Цонев."Честно казано, това не ме интересува. Аз съм открит, честен политик. И политиката, която правя, е публична", отговори Станишев.

По думите темата с номинацията на Делян Пеевски за евродепутат се истеризира. С какво "Делян Пеевски-евродепутат" е по-лошо от "Бойко Борисов-премиер", попита риторично Станишев. Той заяви, че противопоставянето по време на предизборна кампания е нещо нормално, дори и на избори за Европейски парламент. По думите му Партията на европейските социалисти е алтернативна на статуквото в Европейския съюз в момента.

Лидерът на БСП бе категоричен, че проектът "Южен поток" е необходим на България. Той каза, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е заблудил еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер за позицията на България по проекта. Лидерът на БСП за пореден път заяви, че Борисов клевети България в чужбина. Станишев коментира, че икономическите санкции срещу Русия не са рецепта за решаване на кризата в Украйна. Той заяви, че при такива санкции българската икономика ще е една от най-пострадалите.

На въпрос каква ще бъде предизборната кампания на БСП, лидерът на социалистите отговори: "Кой ви каза, че европейската кампания не съдържа силна доза противопоставяне? Има различни визии и концепции за Европа. ЕНП наложиха антисоциална политика, подкрепят големите корпорации и бизнес интереси, но не подкрепят хората. И те се разочароват. Докато ПЕС казва - искаме нова Европа, ще се захванем с икономиката, с безработицата. За нас ЕС трябва да е равноправен и социален", заяви Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 109| 11329 |11.04.2014 Сергей Станишев: Лицемерието на Борисов към Русия е тотално . 117| 11738 |03.04.2014 Станишев: Когато Мартин Шулц стане президент на ЕК, България ще влезе в Шенген . 82| 8252 |02.04.2014 Борисов: Всеки говори каквото си иска за позицията ни с Русия . 32| 10004 |22.03.2014 Сергей Станишев: Ситуацията в БСП Монтана е изпитание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads