Реклама / Ads
0| 4903 |25.04.2014 НОВИНИ

Правителството заделя 240 000 лв.за изборните листи

.
МС е заделил 240 000 лв. за отпечатване на списъците с имената на всеки един кандидат в листите на партиите и коалициите за евровота на 25 май. Това става ясно от обявена обществена поръчка, с която се търси печатница и доставчик на изборните книжа и материали.
 

Списъците с изброените над 300 мераклии за място в ЕП ще бъдат закачени за първи път както пред секциите, така и в самите тъмни стаички. Те са необходими на избирателите за отбелязване на преференции в новия тип бюлетина. В нея отдясно ще има само цифри от 1 до 17, оградени с кръгчета, които ще съответстват на кандидатите в отделната партийна листа, пише в. Монитор.

От окачените списъци избирателите ще сверяват зад кой номер се крие фаворитът им, който искат да изстрелят на първо място и той да отиде в Брюксел, вместо водача. С крупната сума ще се отпечатат още протоколите за всички секции, както и отличителните знаци за членовете на избирателните комисии. Ще има и брошура с методически указания на ЦИК, както и друга с Изборния кодекс в тираж от 12 300 бройки за всички секции. В поръчката не се включват самите бюлетини, тъй като те ще се печатат от БНБ по реда на ценните книжа.
Междувременно вчера ръководства на училища проплакаха, че изборите им изсмукват сериозно бюджетите. Разходите в деня на гласуването са около 1000 лв., в които влизат парите за ток, вода, парно и персонал, пресметнаха от ръководството на столичното 144-о училище пред News7. След миналите избори все пак повечето школа в София били компенсирани, но точно това не било сред тях, тъй като от управата му не са знаели, че има процедура за възстановяване на разходите. Тя е в рамките на план-сметката, която МС определя за целия вот, като училищата могат да поискат приспадане на харчовете от преведените на общините средства за организация.От 144-о се оплакаха и от купищата боклуци и фасове, които оставали след гласуването. Членовете на секционните комисии дори повреждали с перманентен маркер дъските в класните стаи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5109 |23.04.2014 Главчев: Правителството ползва слънцезащитен крем, но лъчите изгарят . 32| 5366 |12.04.2014 Цветанов: Държавата е в тежка ситуация; правителството в изолация . 18| 5020 |09.04.2014 Я.Куюмджиев: ЕРП- та удрят правителството . 14| 5822 |08.04.2014 Правителството отпуска кесията за Гергьовден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads