Реклама / Ads
42| 25389 |08.07.2014 ЪNDERGROUND

С. Колтуклиева даде Бареков на ДАНС, Писанчев си трае

.
Шефът на ДАНС Писанчев
Журналистката Соня Колтуклиева е сезирала Държавната агенция "Национална сигурност" за изявления на лидера на ББЦ Николай Бареков. Поводът е интервя ва евродепутата в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия.
 

В писмото си до ДАНС Колтуклиева пише:

"Господин Писанчев, нямам никакво доверие във Вас и ръководената от Вас Агенция, защото ДАНС се превърна в част от репресивния марионетен апарат на триото Доган - Пеевски - Цацаров, но все пак Ви изпращам информация за телевизионно изявление на Николай Бареков. В него евродепутатът прави недопустими от Закона внушения за състоянието на Корпоративна търговска банка, която ще бъде отворена на 21 юли. Думите му могат да предизвикат нова вълна на недоверие към българската банкова система и паника сред вложителите. Публично беше обявено, че ДАНС събира информация за хора, които с думи и дела предизвикват сътресения в банковата система.

 

През последните месеци Главна прокуратура, ДАНС и МВР станаха рупори на безпрецедентна война,благосклонно подкрепена от правителството и БНБ, срещу четвъртата по големина българска банка,за да удовлетворят личните интереси на Делян Пеевски и неговия "обръч от фирми". Паниката, агресивно инжектирана у хората от медиите на Делян Пеевски и неговата марионетка Николай Бареков, сринаха доверието на вложителите и можеха да доведат до верижна реакция с непредвидими последици за България. Кризата беше овладяна с милиарди от парите на българските и на европейските данъкоплатци".

 

Колтуклиева заявява още че се нядава някой ден неподкупни магистрати ще произнесат справедлива присъда над тези незаконни действия и всички участници в тях. Според нея сценаристите на аферите "Костинброд 1" и "Костинброд 2" рано или късно щели да си получат заслуженото.


Колтуклиева съветва шефът на ДАНС и неговите подчинени да се запознаят с някои текстове, публикувани в "контролирания от Бареков" сайт https://www.bnews.bg/article-110382. И допълва: "От ефира той попита кога ще стане ясен одитът на КТБ - дали е източена или причината за нейния фалит е друга. Бареков припомни, че по време на консултациите при президента миналата неделя, управителят на БНБ Иван Искров е поел ангажимента това да се случи утре.

 

„Чувам че той се готви във вторник да даде първите данни и че банката е източена с доста милиарди. Аз искам още в понеделник да се изнесат данните. Но ако наистина се окаже, че банката е източена или Искров се забави, нека си подаде оставката, защото не можем да търсим виновника само на едно място. Къде е била БНБ, ако това е вярно?", попита Бареков.

 

„КТБ не е рожба на една партия, на един човек...."


В края на сигнала журналистката заявява, че се надява служители на ДАНС да си направят труда да изгледат предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия от 6 юли 2014 г.с участието на Николай Бареков и съответно да предприемат записаните в закона действия. Иначе щяло да стане окончателно ясно, че тези, които са писали нещо във Фейсбук или мрежата биват арестувани, а политици, които наистина атакуваха банковите институции и нанесоха огромни щети, са недосегаеми. Ще остане и съмнението, че държавни институции са инструмент за постигане на нечисти цели.

Припомняме, че през последните месеци стана ясно, че е имало сигнали за физическо отстраняване на висш прокурор и служител на МВР. Те обаче са държани в ДАНС без да се предприеме каквото й да било. Сигналите са потвърдени включително от признания на съучастници.

В същото време прокуратура, МВР, следствие и ДАНС активно се включиха в масовите акции по ареста на нарочени за убийци на депутата от ДПС Делян Пеевски, които съдът обяви за напълно невинни и пусна на свобода.

Най-ужасяващото е, че от ДАНС не разследват истиските подбудители на атаките срещу банковата система, а усилено търсят, откъде изтича информация към медиите за гафове на полицията, прокуратурата и службите. Което превръща службата в репресивна структура, а не в орган, който трябва да се бори с корупцията по високите етажи, както бе аргументирано нейното създаване. Досега обаче около нея се вихрят предимно скандали и не се чува нищо за съдебни процеси срещу разкрити мафиоти или подкупни политици. Не е ясно и как се изразходват милионите, които всички българи плащат на близо 3600-те служители в агенцията, защото черно на бяло няма почти никакви резултати от тяхната работа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 13234 |02.06.2014 Майката на убитата Севиля пред Фрог: Антон издаде Янка, но скри за ножа . 2| 7625 |02.09.2013 Фандъкова даде на прокурор кмета на „Изгрев” . 22| 44432 |07.10.2010 Eлитът предаде Кюлев и го уби – ІІ част . 71| 26514 |06.08.2010 Съветник на Станишев създаде ”Октопод” в Юридическия факултет на СУ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads