Реклама / Ads
63| 9955 |21.07.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Соня Колтуклиева: България беше докарана на ръба на катастрофа от банда алчни терористи.

.
Соня, вие назовавате доста конкретни хора и институции - виновници за ситуацията в България – банковата, политическата, икономическата. Не Ви ли е страх? И да ме е страх, имам ли избор?! Приела съм журналистиката за моя съдба, няма връщане назад.
 

Заради мои публикации през 1992 г. ме напръскаха със спрей пред дома ми, колабирах пред очите на невръстната ми дъщеря, през 2011 г., пък получих виртуални заплахи какво могат да й сторят на нея заради мен. Това направо ме поболя, даже отидох до ГДБОП да моля да открият автора на бруталното "послание"... Какво ли не ми е минало през главата...Не съм безстрашна, но съм македонка със силно развито чувство за справедливост. Затова не се спирам. И си плащам цената за избора да говоря, каквото мисля за вярно и редно, без да разчитам на "гръб" и, без да се съобразявам с никого. Когато подкрепям личност или кауза - казвам го открито. Зачитам авторитетите, но не се боя от авторитаристите.

- Говорите за „триумвирата Доган-Пеевски-Цацаров” и войната срещу КТБ. Толкова много се изписа и изговори за тази война, но вместо информация продължава по-скоро да цари дезинформация. Ще Ви помоля – посочете пътя, по който се стигна до тази война. Кои са страните в тази битка? (вкл. иприлежащите им медии...) Какво ги „скара”?
Дезинформацията идва от институциите на държавата-гангстер, в каквато превърнаха България през последната една година. Най-напред в "Костинброд 2" видяхме уродливото сътрудничество политици - главна прокуратура - ДАНС- следствие - медии. При заверата "Костинброд 2" се приобщиха правителството и БНБ... На 31 май по БТВ казах, че личният конфликт Делян Пеевски-Цветан Василев ще се превърне във война, която ще разтресе държавата. Така и стана, уви.

Какво друго да мисля и пиша, след като е очевидна слугинската роля на главна прокуратура, командвана от Сотир Цацаров и Борислав Сарафов, командвани от Делян Пеевски?! Адвокат Екимджиев напълно резонно попита: защо главна прокуратура прави грешка след грешка, но нито веднъж не сгреши във вреда на Пеевски?! Никакъв отговор от иначе охотно демонстриращия пред камерите публицистичен хъс главен прокурор. Мълчи и Висшият съдебен съвет. Платени ли са, уплашени ли са или просто са овчедушни послушковци?!

Има ли изобщо почтени магистрати в България, питам? Ако има - да застанат публично и да коментират прокурорско-следствената хунта.

Има ли изобщо почтени банкери в България, питам? Ако има - да застанат публично и да коментират управителя на БНБ.

Не ми е мъчно за случващото се с Василев и Пеевски. Жал ми е за хората, за които спестяванията в КТБ са всичките им пари, за тези семейни фирми, които остават без препитание, за онези отрасли от икономиката, които са обречени на загиване... Защо се случи всичко това ли?! Защото един образован бизнесмен допусна близо до себе си един уличен тарикат; защото джунглата превзе цивилизацията; защото бандитите винаги изиграват интелигентните. Цветан Василев отгледа и охрани собствения си палач Делян Пеевски.

Доколкото знам, първият титаничен сблъсък между двамата е настанал, когато Цветан Василев е отказал КТБ да финансира фирмите, контролирани от Делян Пеевски, избрани от правителството да участват в българската част на проекта "Южен поток". Според мен, Василев се е отдръпнал категорично, заради участието в консорциума на фирми на Генадий Тимченко. Руският милиардер е изключително близък приятел и благодетел на руския президент Владимир Путин от времето на първите му стъпки в политиката в Ленсъвета. Тимченко е на първо място сред бизнесмените в черния списък на САЩ, като следствие от санкциите срещу Русия заради Украйна. Банкерът Василев е предпочел да се съобрази със санкциите, защото има "бял" бизнес, а не е "сенчест" комисионер като следовател Пеевски.

Сблъскали са се и заради "Булгартабак". Фирмите, контролирани от Пеевски са прецакали фирмите, контролирани от Василев и са ги изгонили от управата на холдинга. Спорът е бил заради контрабандата на цигари.

Доколкото съм информирана, американските служби са предали на ОЛАФ доклад, че "Булгартабак" продава на фирма в Дубай, която "държи" огромния иракски пазар. Парите от печалбата изчезват в чужди банки, а в България холдингът тегли заеми, за да плаща заплати и да покрива оперативните разходи. Преди 2 месеца бяха извършени арести в Дубай, впрочем - на служители във фирма, която продава фалшиви американски и български марки в Ирак...Заради този доклад Делян Пеевски се отказа от евродепутатското място, твърдят моите източници. Защото Брюксел е предупредил ДПС, че евродепутатите на Движението ще бъдат изхвърлени от групата на АЛДЕ в Европарламента.  

За медиите:
Контролираните от Делян Пеевски основни издания са ясни на всички: "Монитор", "Телеграф", "Уикенд", "Всеки ден"(сайтът и вестникът), "Шоу", Blitz,"Труд", "24 часа", "Стандарт". Пеевски и машата му Бареков използват активно за рупори на личните си войни "Галерия" и ПИК, много са близки с Вяра Анкова и Димитър Цонев от БНТ.

Чудя се, каква ли ще бъде съдбата на "Труд" и "24 часа"?! Венелина Гочева и Митко Димитров "купиха" бившите WAZ-ови издания от тандема Павлов-Донев със заем от Инвестбанк, обслужван от КТБ. После трябваше да ги разделят - "24 часа" с Гочева при Пеевски, а "Труд" с Блъсков при Василев, но май не стигна време за уреждане на документите.

От разбиването на КТБ ще пострадат и "Преса", и "Марица", и "Струма", както и печатницата, също така и разпространителски фирми. Тепърва ще се разтресе издателският бизнес, както се разтресе ТВ7.

Знаете ли, че България може да остане без телевизия, тъй като сметките на мултиплексите са блокирани в КТБ и служителите заплашват със стачка?!

И това е един от абсурдните епизоди в абсурдния сериал "КТБ на колене". Неработещият депутат Пеевски се изживява като собственик и благодетел на медиите, купувани с пари на КТБ, т.е.изработени от работохолика Цветан Василев.

Безподобният анаБолен патологичен лъжец Бареков, а.к.а. Капута, се бие в гърдите, че е милионер, че притежава " No frame media"- България. Кога ги спечели тези пари, бе, кога надипли пачките?! Нали до неотдавна твърдеше, че взимаш само по 3000 лева на месец като ТВ водещ.

Полека-лека всичко ще си излезе наяве.

- Целта на войната срещу КТБ е?
Да се срине банката и да се придобият на безценица активите й. С КТБ са свързани фирми, представляващи 2/3 от българската индустрия, произвеждащи 10% от БВП на страната.

Схемата е същата, макар мащабът да е по-малък, с разбиването на ЮКОС. Спомнете си Михаил Ходорковски. Обкръжението на Владимир Путин през 2003 г. му внушава, че милиардерът е заплаха за властта му, защото има политически амбиции. Арестуват го, прибират в затвора всичките му основни сътрудници, осъждат го на 10 години каторга,  фалират ЮКОС, духовният брат на Путин Роман Абрамович става най-богатият и най-влиятелният руски бизнесмен в родината си и в света.

Спомнете си какво обяснение даде следовател Пеевски за разрива между него и банкера - че Цветан Василев искал да става премиер, а той отказал да го подкрепи. Нищо ново под слънцето...на съветските сателити.  

- Как така Пеевски държи прокуратурата, следствието, ДАНС?!...
Не знам точно как. Но Цацаров, Сарафов,Динев и Пепи Еврото му играят по свирката. Обяснението би могло да бъде едно - срещу редовни благодеяния и срещу обещания за бъдещи ползи.

Следовател Пеевски изглежда има способността да прави хората зависими, да ги организира в "обръчи" и да ги страхува - който излезе от кръга, върху него ще се стовари репресивен юмрук и медийна бухалка.

- Имената на хората, виновни за банковата ситуация в държавата?
Делян Пеевски, Сотир Цацаров, Иван Искров, Пламен Орешарски, Петър Чобанов, Цветлин Йовчев, Владимир Писанчев. Към този основен отбор може да се присъединят още магистрати, политици и медии.

Мислите ли, че е невинен лидерът на партията - мандатоносител БСП Сергей Станишев, който позорно се скри в Брюксел?! Или пък словоблудстващият лидер на ДПС Местан, който тича като пале след песа Пеевски и му предоставя Движението като политическа платформа?

- Защо според Вас Цветан Василев мълчи? И за Бареков, и за Пеевски, и за начина, по който КТБ е....”бичувана”?
Мълчи, защото се страхува да не си навреди още повече, да не даде поводи да бъде разкъсан на парчета от насъсканите срещу него магистрати. Затова е дал показания пред чуждото следствие, а не пред българското.
Но като проговори ...може да стане страшно.
Само че кел файда. Разбита е четвъртата по големина българска банка, съсипани са семейства и бизнеси, силно е накърнен имиджът на България.
Цветан Василев ще спечели, ако открито разкаже за Пеевски, Бареков, за рекета над него и грешките си. А Пеевски ще падне в собствения си капан.

Как така управителят на БНБ Иван Искров – говори за изчезването и унищожаването на кредитни досиета на милиардна стойност?... По какъв механизъм изобщо е възможно подобно нещо в националната ни банка?!
Не е възможно, разбира се. Той просто изпълни поръчката на триумвирата Доган-Пеевски-Цацаров. Защото с разследването на подуправителя Гунев му направиха показно - ако не слушаш, ей това те чака и теб. Освен това са разиграли авансово бартерната схема: депутат срещу гуверньор - Йордан Цонев срещу Иван Искров. Това му е обещано за екзекуцията на КТБ. Мисля си, обаче, че на финала Искров ще бъде пожертван от хунтата и оставен на произвола на съдбата.

- Откъде дойде говоренето за лошите кредити на КТБ? Какво според Вас е  положението всъщност?
Никой вече не знае какво е положението, всъщност. След влизането на квесторите, прокурорите и следователите - всичко е възможно. Приятел прокурор ми каза, че следовател по делото срещу КТБ му е доверил следното: "унищожават се документи; фалшифицират се документи...имам чувството,че работя за престъпници, целта е Цветан Василев да бъде вкаран в затвора, а тези, които искат да го вкарат - те са за затвора".
Това е драмата на КТБ.  

- Възможен ли е сценарий, в който кризата с КТБ става неконтролируема? И дори Европейска централна банка и ЕК не взимат отношение по случая?... Тогава какво?
Възможен е. Пази, Боже.
Доколкото разбрах, има гневно писмо на Еврокомисията до правителството по повод КТБ и "Креди Агрикол България". Затова финансовият министър Петър Чобанов се е разпъргавил и е потърсил шефа на Оманския държавен фонд, за да предлага акционерите на КТБ да използват правото си на първа оферта за оздравяване на банката, което два пъти им беше отказано.

Всъщност, дъщерната на КТБ  -"Креди Агрикол България" трябва да се нарече NO NAME BANK, защото френският банков гигант е забранил да се използва старото име, а пък новото - банка "Виктория" още не е регистрирано.

Знаете ли, че в тази бутикова банка се трудят за прехраната си съпругата на вътрешния министър Цветлин Йовчев и първата съпруга на президента Росен Плевнелиев?

- Какво е мнението Ви за мълчанието на банкерите? Защо гилдията не обяснява нищо? Никой не заема позиция за случая с един от най-влиятелните български банкери Цветан Василев?
От страх. На всеки може да се случи това, което прокурорско-медийната хунта стори на Цветан Василев. Няма перфектен бизнес, няма брилянтна фирма. На всеки може да бъде извадено нещо, да бъде арестуван за нещо, пък после...станало е "грешка", ще кажат магистратите. А междувременно, може да ти смажат банката и да ти откраднат бизнеса.

Магистратите върнаха България в бандитските времена. Е, та нали Делян Пеевски е ученик на Илия Павлов. Но дори и владетелят на Мултигруп не беше толкова жесток, алчен и безскрупулен.

- Вие написахте нещо меко казано скандално – че Оманският държавен фонд е наел една от трите най-влиятелни адвокатски кантори в Лондон, за да съди правителството и БНБ. Как се стигна до това?
По силата на българското законодателство и на европейската банкова директива, притежаващи 30% от КТБ, Оманският фонд има право да оздрави банката, но Иван Искров, Даниела Бобева и Петър Чобанов са им отказали това право. Едва, когато ГЕРБ категорично отказа да гласува извънредното законодателство за Корпоративна банка- тоест КТБ да бъде фалирана, а "Креди Агрикол България" да бъде национализирана, пък държавният бюджет да даде 2,7 милиарда лева за оздравяването й - чак тогава правителството видя, че Пеевски и компания ги е тласнал в пропастта, та се чудят сега как да спасят положението.

България беше докарана на ръба на катастрофа от банда алчни терористи.
 
- Какви са международните реакции към България в момента?
От изненада до отвращение. България е ненадежден и безнадежден партньор на обединена Европа.

Ще изредя няколко имена и моля да кажете за всяко от тях онова най-важно нещо, което трябва да знаем?
Имената са:
Делян Пеевски - мултимилионер, медиен магнат, манипулатор, бавачка на болния Доган, кадровик на съдебната система; въздух под налягане без експертизата и ресурсите на хора като Цветан Василев и без политическата платформа на ДПС; бъдещ клиент на сегашните си марионетки.

Николай Бареков - политически Франкенщайн, който без парите и покровителството на Делян Пеевски ще увисне като прани гащи на селски простор, а откъде Пеевски ще изкара "бели пари" за предизборната кампания на ББЦ,откъде?! Бареков е анаБолен лъжец, когото започнаха един след друг да изобличават досегашните му съратници: Петното, февруарските протестъри, наред е Красимир Каракачанов, който не знам просто как ще преглътне разкритието на Ангел Славчев, че ББЦ е ДПС2. Бареков е обсебен от Бойко Борисов и се опитва да го копира във всичко, но никак не му се получава. Впрочем, изпратих до Джефри Ван Орден от групата на консерваторите в Европарламента снимките от "винения душ" с шампанско в Сен Тропе на Бареков и компания, както и благата вест за новородения извънбрачен син на заместник-предедателя  3 месеца на групата, лидирана от управляващата във Великобритания партия.

Христо Ковачки: направи бартер с Пеевски - магистратско великодушие по делата му срещу 27-те му процента в Общинска банка;

Иво Прокопиев - колос на глинени крака, основоположник на медийния рекет в България, доведен до олимпийски върхове от Любомир Павлов и Делян Пеевски;

Орешарски - бутафорен премиер, ще излезе поруган, но много богат от властта; Писанчев - умен и възпитан, за мен е загадка защо влезе в схемите на триумвирата Доган-Пеевски-Цацаров, не го очаквах от него; след време ще се оправдае, че е изпълнявал заповеди; ДАНС трябва да бъде разформирована;

Станишев - галеник на съдбата, Тодор Живков на новото време, страхливец, комплексар, потиснат и гневен на комплекса си за малоценност от мачото Борисов;

Йордан Цонев - селски тарикат, който сериозно трябва да бъде разследван от съвестни магистрати - от битността му на крупие през ковчежник на СДС, заедно с Христо Босеров, до купуването на гласове във Варна;

Румен Гечев - недообразован измислен икономист, банкоубиец от първата вълна; Цацаров - провинциален кариерист, с тежки зависимости, продукт на политически договорки, достигнал равнището си на некомпетентност, панически опитващ се сега да се изкара чист и невинен;

Милен Велчев - умен и пресметлив,политическо животно, безскрупулен играч пред залеза на кариерата си в България - предполагам, че Симеон Дянков ще го помете от офиса на ВТБ през есента;

Васил Божков - защо се сетихте за него, защото е сват на Софиянски и може би Бареков го помечтава като нов спонсор на Цензурата? Как ли пък не, не е уцелил човека.

Ева Истаткова
lentata.com
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5337 |20.07.2014 ЧЕЗ инвестира 884 000 лева в Западна България през юли . 1| 5748 |04.07.2014 „България си ти!“ сбъдна мечтите на многодетното семейство Гелеменови . 0| 5772 |27.06.2014 Ето къде ще се подменят електромерите в Западна България . 1| 6018 |24.06.2014 Сдружение „България си ти!“ при пострадалите във Варна и в Добрич

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads