Реклама / Ads
8| 5904 |22.07.2014 НОВИНИ

Прокуратурата: Може и да не се стигне до обвинение към Цветан Василев

.
Цветан Василев
Дали ще бъде привлечен Цветан Василев, кога ще бъде привлечен се преценява единствено от прокуратурата въз основа на събраните доказателства и когато се стигне до този етап на производството и ако се стигне, ще бъдете уведомени.
 

Това заяви прокурор Иван Гешев след решението на Софийския апелативен съд да потвърди решението на Софийския градски съд по мерките за неотклонение на тримата задържани по случая с КТБ лица, предаде БГНЕС.

 

Докато не се е стигнало, има вариант да не се стигне, отвърна Гешев на многократните опити на журналистите да разберат кога Цветан Василев ще бъде привлечен като обвиняем. "Кога ще се стигне и дали преценява прокуратурата", повтори още веднъж той.

 

В решението на Софийски градски съд Цветан Василев се посочва като съучастник на деянието, в което са обвинени председателят на УС на КТБ Орлин Русев, счетоводителките Мария Димова и Борислава Тренева- Кючукова и касиерката Маргарита Петрова. Василев обаче не е привлечен като обвиняем по делото до този момент, въпреки че според изказаните от прокуратурата в съдебна зала тези именно в негова полза четирима обвиняеми са извършили присвояването. От своя страна Софийският апелативен съд призна, че не би могъл да се бърка в работата на прокуратурата и именно и само тя преценява кого и кога да привлече като обвиняем.

"Искам само да кажа, че всички поставени въпроси, които се поставиха пред Градски съд в хода на мярката, както и днес, са изяснени много подробно и прецизно в мотивите на съда и няма какво да добавя към тях", заяви след решението на САС прокурор Гешев.

 

"Единственото, което мога да кажа е, че този прецизен и коректен анализ на Софийски апелативен съд и на Софийски градски съд доведе до едно законосъобразно и правилно решение, което освен, че е такова е и справедливо, защото осмисля труда на много колеги-магистрати", добави той. "Основният въпрос по това дело го каза финансовият министър-това дали е банка или пирамида, бих добавил, ако е пирамида - кой е фараонът. Това е въпросът, който седи не само от съдебната власт, а от много други органи", заключи Гешев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5029 |22.07.2014 Дончева: Цв. Василев може да си тегли от КТБ колкото си иска . 11| 5165 |22.07.2014 Отец Иван: Имаме закони за богатите, не може да изоставим циганите . 16| 4884 |19.07.2014 Овчаров: Може да ни наложат кандидат, продукт на икономически зависимости . 9| 4948 |18.07.2014 Друга версия: Боингът над Украйна може да си е паднал сам!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads