Реклама / Ads
6| 9397 |28.07.2014 ЪNDERGROUND

Недомислица на Йовчев блокира издирвачите в МВР

.
Недомислица на шефа на МВР Цветлин Йовчев постави в патова ситуация издирвачите. След като с новия Закон на МВР се преустанови работата на домовете за настоняване на пълнолетни лица, оперативните работници вече не знаят какво да правят с намерените хора без самоличност.
 

 

Преди да влязат новите разпоредби бедстващите лица без докумнети са били пращани във въпросните домове. Сега, обаче са принудени да се молят по социалните и старчески домове да ги приютят докато намерят близките им. Процудурата става значително по-тромава, тъй като се иска постановление на прокуратурата. Съдействието на домовете не е задържително, те могат и да откажат. За това полицаите са поставени в патова ситуация. Може би ще им се наложи да водът лицата в собствените си жилища, разкаха  източници от прокуратурата.

 

С подобен казус държавното обвинение се е сблъскало в петък, когато в София била открита баба /на снимката/ без документи на около 70-80 години. Жената не знаела нищо и говорела несвързано. В същото време нямало сигнал за изчезнала на тази възраст жена. Според лекарите тя вероятно е прекарала тежък инсулт и животът й е в опасност.  За това  старицата била по милост взета в стаческия дом в „Княжево”, но с уговорката, че полицаите  няма да я оставят дълго там, заради разходите, които се правят по нея.  До този момент, обаче близките на жената не са открити и ситуацията с всеки изминал ден се усложнява.

 

Представете си, че междувременно с нея се случи нещо лошо, недай си Боже да почине. Тогава ще имаме труп с неустановена самоличност и разследването ще попадне в задънена улица.  Няма да може да бъде погребана, докато не се разбере коя е. Това може да продължи с години, разкриха прокурори. Оказва се, че случаят с безименната възрастната жена не е е единичен случай. На ден по 10-20 човека в цялата страна изпадат в подобна ситуация и ченгетата се чудят как ще се оправят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 105| 15678 |28.07.2014 Б. Ботев пред Фрог: Бареков говори пълни глупашки измислици . 55| 26053 |23.07.2014 Супер тайна: Местан и Пеевски при Орешарски в "Бояна" . 2| 13689 |23.07.2014 Третирали обвиняемите за КТБ с методи от ‘70-те г. . 4| 8850 |22.07.2014 МВР използва хипермаркети за манипулиране на статистиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads