Реклама / Ads
2| 6335 |28.07.2014 АКТУАЛНО

Пулев: Не се настройвайте за победа над Кличко, желайте я

.
Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев даде интервю за Нова телевизия малко повече от месец преди големия му мач с Владимир Кличко. Кобрата призова феновете да не се настройват за успех, а да го желаят и по този начин да му предадат положителната си енергия.
 

Той не е притеснен от най-големия двубой досега в кариерата му и е убеден, че ако надделее над украинеца, ще изкачи най-големия връх в нея. Ето и какво заяви Кубрат Пулев пред Нова телевизия:

"Не се чувствам напрегнат или притеснен от нещо. Наистина е един голям мач, голяма отговорност, но аз имам достатъчно опит, достатъчно сила и вътрешна енергия, което ме кара да не се притеснявам от нищо."

"Превъзхождам Кличко с доста неща, които обаче не искам да разкривам. Не искам да му давам идеи преди мача. Всеки от нас си вади изводи от всяка една дума, затова не искам да се издавам. Но знам, че имам много неща, в които го превъзхождам. Да даде Господ да имам късмет и мисля, че ще го победя."

"Победа срещу Кличко няма да е трамплин в кариерата ми, а връх. Ще съм изкачил върха на планината. Но нека не се настройваме за победи, знам, че много българи ще дойдат и ще гледат. Това допълнително ще ми даде мотивация и енергия."

"В самата зала ще има много българи, а ние сме много емоционални и дори да са 2-3 хил. души, ще надвикат останалите. И да паднем, и да бием, пак ще сме си ние. Нищо не ме притеснява. Подготвям се, отивам за победа. С Божията помощ отивам да го смачкам."

"Боксът е спорт за интелигентни хора, който си мили, че е за простаци, жестоко се лъже. На пръв поглед е само едно блъскане, но това е класически спорт, един от най-старите в света, а ще просъществува и много напред. Не е за първични хора, а за интелигентни и мислещи спортисти."

"Трябва да изпревариш противника, да предвидиш ходовете му. Като игра на шах е, но дори с по-светкавични ходове. Но не затова играя шах, а просто ми харесва и съм добър и в този спорт."

"Извън подготовката обичам да съм с приятни хора, с приятели. Не е важно да съм в 5-звезден хотел или на някакъв остров, просто искам да съм с правилните хора на правилното място."

"Никога не съм съжалявал, че не съм приел офертата от Германия. Аз съм принципен човек и родолюбец и когато вярвам в принципите си, нищо и никой не може да ми повлияе."

"Не може Кличко да ме провокира. Аз само бих му казал да се държи мъжки и да даде допинг-проба. Аз ако бях световен шампион, бих дал тази проба веднага, за да докажа, че няма нищо случайно в успехите ми. Аз веднага давам допинг-проба, всеки ден мога да я дам, когато и да дойдат. Нито се крия, нито нищо, пиша всичко къде съм всяка вечер, къде тренирам."

"На зрителите ще им кажа да не се настройват за победа, а да я желаят и тогава аз ще им я дам. Няма да е лесно, аз се боря не само срещу един боксьор, а се изправям срещу една империя и ще е много трудно. Но да вярват, защото българите сме с една специална енергия, която е много силна", сподели Кубрат пред Нова телевизия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 14465 |28.07.2014 Двама издали корупция за милиони в НКЖИ, почва разследване . 2| 6166 |28.07.2014 Цар Киро взел 9,5 млн. от алкохолен бос . 0| 6388 |27.07.2014 Ридаеща Богородица с нож в сърцето . 6| 7833 |26.07.2014 Нов кошмар:След удар в дърво загинаха две момчета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads