Реклама / Ads
9| 12088 |30.07.2014 ЪNDERGROUND

Скандални рокади текат в МВР като за последно

.
Скандални рокади текат в МВР с пълна сила броени дни преди ръководството на ведомството да си тръгне оттам. Преди минути служители от „Човешки ресурси” са започнали да привикват поименно нарочените за смяна.
 

Притеснени служители  от ГДКП алармираха Фрог нюз, че  въпреки масовите размествания по местата си остават непокътнати служители, които са засичани в контакт с криминално проявени лица.

 

Досегашният зам.-шеф на Главна дирекция „Криминална полиция” Константин Димитров вече няма да отговаря за криминалната престъпност. Той е изместен на същата позиция, но вече ще нищи престъпленията в икономическата сфера, която до този момент  му е била напълно чужда. Предшественикът му Георги Арабаджиев е пратен пък да се труди в дирекция „Досъдебно производство”.  Доскорошният началник на СДВР Иво Спиридонов ще отговаря за проблемите в криминалната престъпност в ГДКП. Едновременно с това шефовете на МВР правят и крайно дръзки рокади на по-долни нива, но със стратегическо значение за работата на ведомството.

 

Така например от отдел „Противодействие на престъпленията с висока общестена опасност”  си тръгва един от най-значимите хора – Йордан Монов, шеф на сектор „Отвличания”. Той е работел срещу специализираната банда „Наглите”. Неудобните хора обичайно се пращат на тихи места и е съвсем очевидно, че така се постъпва и с Монов, кометираха негови колеги.  Той  вече ще се води на щат към транспортна полиция. За сметка на това на негово място се очаква да се появи доскорошният началник на районното в Благоевградско Чавдар Николов. Служителите на отдела се чудят как ще му се доверят, при положение, че на всички е известна изключително тясната му връзка с отстранения преди време антимафиот от ГДБОП Антоан Велчев. Причина за махането на Велчев пък  станаха тесните му контакти с подсъдимия по делото „Октопод” и дясна ръка на Алексей Петров-Трактора - Антон Петров-Хамстера.

 

Твърде любопитна е и номинацията на ръководството на МВР за шеф на транспортна полиция. Съвсем скоро на този пост ще се появи Станимир Станев, който преди време е работел в същия отдел. Той обаче напуснал системата, взел си 20-те заплати и излязъл в пенсия. Преди около година със смяната на властта пак го върнали в МВР, но го пратили да служи в аналитичното звено на жандармерията, обясниха кадровиците в  ГДКП.  Според служителите целта на смяната на позицията му е да го закрепят на по-стратегическо място. Твърде деликатно е и положението в звено „Убийства” в същата дирекция. Наскоро там имаше ожесточена вътрешна съпротива срещу назначението на бивш кадър на СДВР- Мирослав Данаилов. След като историята нашумя, служителите бяха сплашени да си мълчат, за да не пострадат.   Според информация на Фрог нюз всички областни дорекции в страната са  преустановили всякакава дейност.  Служители признават, че никой не смее да свърши някаква работа, защото не знае кой на кого е човек и как ще се промени политическата обстановка. По цял ден се обсъждат рокадите и уволненията. На оперативка тази седмица директор на полиция в Северна България  казал на подчинените си: „Карайте го по-леко до второ нареждане”.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 82| 24884 |29.07.2014 Само във Фрог: Доган кастри Пеевски на яхта заради заговор . 6| 9399 |28.07.2014 Недомислица на Йовчев блокира издирвачите в МВР . 105| 15679 |28.07.2014 Б. Ботев пред Фрог: Бареков говори пълни глупашки измислици . 55| 26055 |23.07.2014 Супер тайна: Местан и Пеевски при Орешарски в "Бояна"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads