Реклама / Ads
36| 5271 |20.08.2014 НОВИНИ

Смениха областните управители на Стара Загора, Варна и Перник

.
Източник: Булфото
Правителството освободи Живка Аладжова, Иван Великов и Михаил Михайлов като областни управители на Стара Загора, Варна и Перник. Длъжностите ще бъдат заети от Димитринка Петрунова, Стоян Пасев и Бойка Петрова, предаде БГНЕС.
 

Димитринка Петрунова е завършила Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и има международни специализации по мениджмънт и търговска медиация, както и по право на Европейския съюз. От 1994 г. е адвокат към Адвокатската колегия в Стара Загора.

Стоян Пасев е инженер по технология на машиностроенето и металорежещите машини и магистър по право от Техническия университет във Варна. Има магистратура и по икономика и управление на търговията от Икономическия университет в града, както и следдипломна квалификация по международни икономически отношения в СА "Димитър Ценов" - Свищов. Адвокат е към Варненската адвокатска колегия, а от 2012 г. е и член на нейния дисциплинарен съвет.

Начело на областната администрация в Перник застава председателят на местната Търговско-промишлена палата. Бойка Петрова е магистър по икономика от УНСС, специализирала е мениджмънт в Техническия университет в София. Преди да оглави Пернишката търговско-промишлена палата през 2001 г., в продължение на 10 години е била неин главен секретар.

Служебният премиер Близнашки вече направи рокади с областните управители в Благоевград, Пловдив, Монтана, Русе и Плевен - Димитър Димитров, Розалин Петков, Симеон Иванов, Нина Петкова и Бойко Балтаков.

Димитър Димитров, който пое областната управа на Благоевград, е бивш директор на Благоевград БТ в периода 1999 -2000 година. Бивш кадър на ГЕРБ е областен и в Пловдив - Розалин Петков е бивш зам.-областен управител и сегашен заместник-кмет в града под тепетата. Русе вече се управлява от Симеон Иванов, досегашен секретар на областната администрация. Втори дубъл на поста вече има и областният на Монтана - Нина Петкова беше на този пост временно от юни 2013 година до февруари 2014 г. Бивш зам.-областен управител пое Плевен. Това е арх. Бойко Балтаков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4952 |19.08.2014 Близнашки сменя още трима областни управители . 7| 5403 |13.08.2014 Хора от кабинета на Борисов стават областни управители . 14| 5327 |12.08.2014 Кабинетът подменя петима областни управители . 34| 5598 |05.12.2013 М. Найденов: Смениха Фидосова с по-красиви, но не с по-умни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads