Реклама / Ads
10| 7727 |20.08.2014 АКТУАЛНО

Апел от Фейсбук групата КТБAlive

.
С настоящото искаме да се обърнем към ВСЕКИ от Вас. Вие сте личности, безспорни авторитети, но и живи хора. И Вие като нас живеете в България. Дори и да сте се главозамаяли от висотата на постовете си (в което не вярваме), действителността в нашата МИЛА РОДИНА е толкова сурова, че трудно може да остане пренебрегната.
 


Уважаеми господин Христов,

Обръщаме се към Вас в качеството Ви на подуправител на БНБ и ръководещ управление „Емисионно“. Запознахме се с официалната Ви биография и сме впечатлени от високата Ви компетентност. Това ни кара да мислим, че от професионална гледна точка сте изключително наясно как стоят НАИСТИНА нещата в КТБ. Иска ни се да мислим, че поне извън прожекторите, сте искрен и си отговаряте обективно на въпросите за тази банка. Жестоката за Вас, а и за нас истина е, че КТБ по нищо не се различава от всяка друга банка. Напротив, дори и след атаката и лешоядите, които са я накацали, показателите й са по-добри от показателите на поне половината от опериращите на българския пазар банки.

Задаваме въпроси, на които не искаме да ни отговаряте. Напротив, искаме да отговаряте НА СЕБЕ СИ, ИСКРЕНО...

 

Г-н Христов, когато сте НАСАМЕ СЪС СЕБЕ СИ, отговорете си искрено (без емоции и пристрастия, ПРОФЕСИОНАЛНО) на въпроса, управление „Емисионно“ АДЕКВАТНО ПОВЕДЕНИЕ ЛИ ИМАШЕ спрямо КТБ. Получи ли тази банка отношението, което получи друга една банка. Правилно ли е това от гледна точка на малките фирмички със сметки в КТБ, средствата за данъци и заплати на които стоят блокирани. Те агонизират, г-н Христов, пред вашия равнодушен поглед. Правилно ли е това? ПИТАМЕ ВИ, ЗАЩОТО СИГУРНО Е ЕДНАКВО ЗАКОНОСЪОБРАЗНО И ДА ДЕЙСТВАТЕ, И ДА БЕЗДЕЙСТВАТЕ. Вече излязоха в медиите достатъчно случаи – на човек болен от рак, който не може да си плати лечението например. Когато сте насаме със себе си, не Ви ли тежи на съвестта? Лесно ли игнорирате значението на един човешки живот? Или пък лечението на едно осъдено вече на доживотна присъда дете с ДЦП, за което, както знаете, бедната ни държавица не полага достатъчно грижи?

 

Уважаеми господин Костов,

В банковите среди Вие имате репутацията на изключително частен и праволинеен човек. Сигурно това е причината Вашите изказвания да са най-умерени от всички останали от УС на БНБ. Въпреки това, ВАШАТА ПОСЛОВИЧНА ЧЕСТНОСТ КАК ПОНАСЯ ВСИЧКО, КОЕТО СЕ ВЪРШИ ОТ СТРАНА НА БНБ В КТБ? НЯМАТЕ ЛИ УГРИЗЕНИЯ, Г-Н КОСТОВ? КАКВО ВИ ГОВОРИ ЧУВСТВОТО ЗА ДЪЛГ И ОТГОВОРНОСТ ОТ 20 ЮНИ НАСАМ? КТБ ЛИ Е НАЙ-ЛОШАТА БАНКА В ДЪРЖАВАТА, Г-Н КОСТОВ? ГЛЕДАТЕ ЛИ СЪПРУГАТА И ДЕЦАТА СИ В ОЧИТЕ?

 

Уважаеми господин професор Статев,

Към Вас имаме специален апел. Господин професоре, НИЕ СМЕ АБСОЛЮТНО СИГУРНИ, ЧЕ ПОНЕ ВИЕ СТЕ НАПЪЛНО НАЯСНО, КАКВО ИЗВЪРШИХТЕ С РЕШЕНИЯТА СИ ЗА КТБ!!! Както сме сигурни, че си давахте сметка и за ефекта. Професоре, Вие не сте случаен човек, а един от водещите макроикономисти! От Вас се учат бъдещите финансови министри на тази държава! Имате над 170 научни публикации! ПРОФЕСИОНАЛИСТЪТ ВЪВ ВАС КАК ВИ РАЗРЕШИ да гласувате по този начин решенията на УС на БНБ за КТБ? Та Вие ЗНАЕХТЕ какви ще бъдат последиците! МАКРОИКОНОМИЧЕСКИТЕ, а и микроикономическите. Вие знаете много добре какво означава за една голяма фирма всичките й наличности да бъдат блокирани над 2 месеца. Неплатени данъци, осигуровки, влошена кредитна история, спрени доставки, нередовни разплащания с контрагенти, които се ослушват и чакат, ако може да им се размине и да не плащат... Как това се отразява на цели сектори от икономиката... Защото това важи за ВСЯКА БАНКА, НЕ САМО ЗА КТБ! Който и да е голям клиент на която и да е банка, с блокирани парични средства, които са кръвоносната му система, не може дълго да оцелее. КАК ПОНАСЯТЕ МИСЪЛТА ЗА ПРИНОСА ВИ В РАЗКЛАЩАНЕТО НА ЦЕЛИ СЕКТОРИ В ИКОНОМИКАТА, Г-Н ПРОФЕСОРЕ ПО МАКРОИКОНОМИКА!!!

 

Има и още един много важен момент. Г-н Професоре, идва началото на новата учебна година. Като ректор на най-престижното икономическо учебно заведение, Вие ще посрещнете студентите си и ще ги поздравите в първия им учебен ден. КАК ЩЕ ГИ ГЛЕДАТЕ В ОЧИТЕ, Г-Н ПРОФЕСОРЕ? КАК ЩЕ ГИ УЧИТЕ НА МОРАЛ И ОТГОВОРНОСТ? КАК ЩЕ ПОНЕСЕТЕ УПРЕКА В ПОГЛЕДИТЕ ИМ, ДОРИ И АКО НЕ ВИ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ??? НЯМА ЛИ ДА ВИ ЛАЗЯТ МРАВКИ ПО ГЪРБА?

 

Уважаема госпожо Пенчева,

Обръщаме се към Вас, в качеството Ви на високопоставен държавен служител с висока компетентност във взаимоотношенията ни с ЕС. ЕК одобри емитирането на държавен дълг за стабилизирането на банковия сектор в България. На практика обаче, БНБ подкрепи само една банка. БАНКОВИЯТ СЕКТОР В БЪЛГАРИЯ ОТ ЕДНА БАНКА ЛИ СЕ СЪСТОИ, ГОСПОЖО ПЕНЧЕВА??? УМИШЛЕНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ НА БНБ ПО ОТНОШЕНИЕ НА КТБ, КОЯТО ВЛОШИ ПОКАЗАТЕЛИТЕ СИ ЕДИНСТВЕНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕАДЕКВАТНАТА ИНТЕРВЕНЦИЯ НА БНБ, ПОДКРЕПА НА БАНКОВИЯ СЕКТОР ЛИ СЕ НАРИЧА?

 

Ако поведението Ви беше честно, принципно, адекватно И РАВНОПОСТАВЕНО, към КТБ както към другата ПОДКРЕПЕНА банка, сега нямаше да Ви се налага да се гърчите с финтифлюшки и общи лафове, когато отговаряте на въпросите на вложителите, клиентите, партньорите, одиторите на КТБ, а и на въпросите на ЕК по отношение на поведението Ви спрямо тази банка. А тепърва предстои да пишете много отговори, защото въпросите няма скоро да спрат.

 

И още нещо – в КТБ обаче е блокирана дарителската сметка с всички събрани средства от кампании на едно дете с церебрална парализа. То има ежедневни разходи за лекарства и рехабилитация. ТО ИМА ЕЖЕДНЕВНА НУЖДА ОТ РАЗХОДИ, ПО-ГОЛЕМИ ОТ ТЕЗИ НА ВСЯКО ОБИКНОВЕНО ЗДРАВО ДЕТЕ. Тази мисъл приятна ли Ви е, госпожо Пенчева? Не сте ли дарявала и Вие на дете в нужда? ТА ВИЕ СТЕ МАЙКА, НЕ ВИ ЛИ ТРЕПВА СЪРЦЕТО?

 

Уважаема госпожо доцент Русенова,

Вашата официална биография също акцентира на високата Ви компетентност и позиции в европейските икономически органи. Също така, Вие сте уважаван преподавател по парична теория и парична политика на катедра Финанси на УНСС. КАК СЕ СЪОТНЕСЕ ВИСОКАТА ВИ ПРОФЕСИОНАЛНА КОМПЕТЕНТНОСТ КЪМ РЕШЕНИЯТА, КОИТО ВЗЕХТЕ в УС на БНБ за КТБ? Вие имате също така висока експертиза и в реалния сектор – била сте главен икономист на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. ЗА ВАС Е БОЛЕЗНЕНО ЯСНО КАКВО ПРЕЖИВЯВАТ ФИРМИТЕ С БЛОКИРАНИ СРЕДСТВА В КТБ!!!! Как тези фирми да бъдат изрядни платци към фиска на държавата??? Ако не си платят задълженията и последват санкции за тях – как ще гледате в очите собствениците и служителите в тези фирми? Как ще разчитате утре същите хора да създават работни места, да произвеждат и плащат данъци на държавата, същата тази държава, която ги завлече на дъното?? Как ще съберат кураж тези хора да градят отново? А Вие, госпожо високопоставена частичка в държавния финансов механизъм, като представител на този механизъм, ИМАТЕ НУЖДА ОТ ТАКИВА ХОРА, КОИТО ДА ИМАТ ТОЗИ КУРАЖ, ЗАЩОТО ТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ, КОИТО ПЪЛНЯТ ХАЗНАТА, СЪЩАТА КАЦА, ОТ КОЯТО ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ С УДОВОЛСТВИЕ И ХЪС ХАРЧАТ И РАЗПРЕДЕЛЯТ!!!

 

Уважаема госпожо Кордовска,

Обръщаме се към Вас в качеството Ви на заместник на г-н Гунев, който ръководи управление „Банков надзор“. Вие вероятно участвате в заседанията на УС. Попадна ни някъде в мрежата отговора Ви на писмото от онази злощастна майка с болното дете, дарителската сметка на което е в КТБ. Прозвуча ни малко цинично...  Вие съветвате майката да изтегли от друга банка кредит, който да обезпечи с парите, блокирани в КТБ??? Та тази банка, която ще отпусне кредита (такава в България няма да се намери), ще има по-малко проблеми, ако го отпусне необезпечен!!!! Вие сте банкер, трябва да ги знаете тези неща, още повече че постът Ви предполага и да КОНТРОЛИРАТЕ другите банки как спазват вашите разпоредби. Никоя банка няма да приеме обезпечение, което е под контрола на съда. ЗА РАЗПОРЕЖДАНЕТО С ВСЯКА СТОТИНКА ОТ ТАКАВА СМЕТКА, СЪДЪТ ДАВА ПРЕДВАРИТЕЛНО РАЗПОРЕЖДАНЕ, уважаема госпожо Кордовска. Гарантирате ли, че съдия ще разреши парите, събрани по дарителската сметка на детето да се използват ЗА ПОГАСЯВАНЕ НА КРЕДИТ, А НЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ?!?! Вие знаете предварително какво ще реши съдията?!?! Или ходите на врачки, или пишете съдебните решения, друг вариант няма... Сигурно сте разчитала писмото да не стане публично достояние. Е, нямахте късмет. Стана.

 

Не Ви ли беше жал за детето, госпожо Кордовска! Изпитвала ли сте жал за друго човешко същество, различно от Вас? Как сте я изразили тази жал?!?! Когато следващия път обсъждате в УС КТБ, мислете и за това дете. Всички вече знаем достатъчно, за да сме наясно, че има поне няколко начина да бъде оздравена КТБ, и всичките зависят от вас, да, персонално от вас ...

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОТ УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА БАНКА,

Умишлено се обръщаме към Вас, не към г-н Искров. За него ще имаме друго обръщение. Обръщаме се към Вас, защото знаем, че Вашият глас в УС е също толкова важен, колкото и на гуверньора. Не разчитайте, че няма колективна отговорност! Има! И тя е морална! Утре всички ще Ви сочат с пръст като разсипниците на КТБ. Или като спасителите. ОТ ВАС ЗАВИСИ! Вие сте хора от занаята, от гилдията.

 

ПРОФЕСИОНАЛИЗМЪТ ЗА ВАС НЕ Е ПРАЗНА ДУМА. Поне се надяваме да е така. Поне когато сте насаме със себе си, се надяваме да сте честни и искрени. С това допускане имаме надеждата, че от тук нататък, ще премисляте САМОСТОЯТЕЛНО И БЕЗ ВЪНШНИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ становището си по всеки обсъждан в УС въпрос, касаещ КТБ. Няма да коментираме как сте вземали решенията до сега. Важното е как ще ги вземате от тук нататък. Сега имате уникалната възможност да поправите до голяма степен неблагоприятния им ефект. ИМАТЕ УНИКАЛНИЯ ШАНС ДА СИ ВЪРНЕТЕ СЕБЕУВАЖЕНИЕТО И УВАЖЕНИЕТО НА ОКОЛНИТЕ И БЛИЗКИТЕ ВИ, НА ДЕЦАТА ВИ, НЯКОИ ОТ КОИТО ВЕРОЯТНО СЪЩО СА ИКОНОМИСТИ И СЪЩО БЕЗМЪЛВНО ЗАДАВАТ ПРАВИЛНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА КТБ. Уважаеми преподаватели, ПОДГОТВЯЙКИ СЕ ЗА БЕЗПОЩАДНИТЕ ВЪПРОСИ, КОИТО С НАЧАЛОТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА ВИ ОЧАКВАТ, ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ИМАТЕ УНИКАЛНИЯ ШАНС ДА СИ ВЪРНЕТЕ УВАЖЕНИЕТО НА ВАШИТЕ СТУДЕНТИ, АСПИРАНТИ, ДОКТОРАНТИ, КОИТО ВИ СЪДЯТ НЕ САМО ПО ДУМИТЕ, НО И ПО ДЕЛАТА ВИ. СЪЩО ТАКА, НЯМА ДА ВИ СЕ НАЛАГА ДА ИЗМИСЛЯТЕ И ИЗСМУКВАТЕ ОТ ПРЪСТИТЕ СИ ВИТИЕВАТИ ОПРАВДАНИЯ ЗА ГРЕШНИ И НЕАДЕКВАТНИ РЕШЕНИЯ.

 

ДЪЛБОКО ВЯРВАМЕ, ЧЕ РЕШЕНИЯТА В УС НА БНБ НЕ СЕ ВЗЕМАТ ОТ ЕДНО ЛИЦЕ, А ОТ ВСЕКИ ОТ ВАС, КАТО ЛИЧНОСТ, КАТО АВТОРИТЕТ И КОМПЕТЕНТНОСТ, ОТ ВАШАТА СЪВЕСТ, ОТГОВОРНОСТ И ЧУВСТВО ЗА ДЪЛГ, И ВСЕКИ ОТ ВАС Е УБЕДЕН В ИКОНОМИЧЕСКАТА ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ, НЕЖЕЛИ ЗАКОНОСЪОБРАЗНОСТ НА ВСЯКО РЕШЕНИЕ. ВЯРВАМЕ, ЧЕ ТЕЗИ ЦЕННОСТИ СА МНОГО ПО-ГОЛЕМИ ЗА ВСЕКИ ОТ ВАС, ОТ КОЕТО И ДА Е ЗЛОБОДНЕВНО И КОНЮНКТУРНО РЕШЕНИЕ, ОБСЛУЖВАЩО ЕДИН ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН И КОНКРЕТЕН ИНТЕРЕС.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, ВЯРВАМЕ ВЪВ ВАС И РАЗЧИТАМЕ НА ВАС! ИСКАМЕ ДА СЕ ГОРДЕЕМ УТРЕ С ВАС, А НЕ ДА СЕ СРАМУВАМЕ!

 

От група вложители, служители и засегнати

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7152 |16.11.2013 Фейсбук вече разполага законно с информацията ни . 4| 15191 |11.10.2013 Край на криеницата във Фейсбук – всички наяве! . 1| 6525 |04.08.2013 Фейсбук плаща щедро на "бели хакери" . 1| 6314 |19.07.2013 Приложение позволява да си взривите Фейсбук профила и да заличите следите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads