Реклама / Ads
44| 6462 |21.08.2014 НОВИНИ

М. Миков: Служебният кабинет бойкотира "Южен поток"

.
Служебният кабинет се стреми всячески да бойкотира изграждането на "Южен поток", заяви още Миков. По думите му по този начин се блокират хиляди работни места у нас. По този проект има външни интереси. Ще видим дали служебното правителство ще се поддаде на тези външни интереси и проектът ще бъде спрян. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на БСП Михаил Миков.
 

Кристиан Вигенин има всички качества да бъде водач на листа в Благоевград, и не само там. Крайно време е областните организации да уважават устава и да оспорват решението на Националния съвет. Трябва да е ясно, че БСП е национална партия, заяви Миков по повод бойкота на "червените" в Пиринско на решението на "Позитано" 20 ексвъншният министър да води листата на Коалиция "БСП лява България" в Благоевград.

Лидерът на БСП даде оценка и на правителството на Пламен Орешарски. Много беше направено и много не беше направено от кабинета "Орешарски". Ненаправените неща могат да бъдат направени в следващ период. Като пример той даде разкриването на работни места. По думите му кабинетът "Орешарски" е работил успешно в тази насока, но не е имал на разположение достатъчно време.

Служебният кабинет се стреми всячески да бойкотира изграждането на "Южен поток", заяви още Миков. По думите му по този начин се блокират хиляди работни места у нас. По този проект има външни интереси. Ще видим дали служебното правителство ще се поддаде на тези външни интереси и проектът ще бъде спрян.

В отговор на въпрос Миков уточни, че бившият лидер на БСП Сергей Станишев е в България. Чуваме се с него, говорим, посочи той.

Михаил Миков каза, че очаква от служебното правителство да положи повече усилия в борбата с купуването на гласове. Тук Наказателният кодекс трябва да бъде прилаган с цялата му тежест, заяви лидерът на социалистите.

ГЕРБ влиза във властта преди изборите с някои назначения на служебния кабинет. После Бойко Борисов излиза и казва: "Ауу, нямам нищо общо". Ако наистина няма, тези назначения трябва да бъдат оттеглени, като се започне с това на Ваньо Танов за директор на Агенция "Митници", подчерта Миков.

Той бе категоричен, че отговорността за КТБ е на БНБ и тя трябва да си свърши работата. „Трябва обаче да се хвърли малко повече светлина върху сметките в нея. Община Бургас има 20 милиона в КТБ - как така?", попита той и добави, че не мисли, че има нормален човек, който не е за оздравяването на КТБ.

 

На въпрос за евентуални партньори той заяви, че БСП ще се огледа за такива след изборите. „Направихме сериозна лява коалиция и това е нов етап на развитието и обединението на лявото в България. Леви и комунистически партии се включиха в „БСП - Лява България". Доволен съм, че успяхме да обединим преобладаващата част от левицата", заяви лидерът на БСП и добави, че към днешна дата социалистите нямат отношения с ДПС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5557 |20.08.2014 Кабинетът не знае, че БНБ печата спешно 60 млн. банкноти . 17| 6121 |20.08.2014 Кабинетът разреши US военни самолети да летят у нас . 17| 5274 |18.08.2014 М. Миков: Без ДПС - ГЕРБ нямат 10 зам.-министри мюсюлмани . 16| 4688 |18.08.2014 Реформаторите: Кабинетът да спре незабавно "Южен поток"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads