Реклама / Ads
17| 11066 |15.09.2014 ГЛАСЪТ

Лъжата като новина и медиен бизнес

.
Адолф Хитлер пише в "Моята борба": "Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще й повярват" и "Човек вярва на това, което му се иска". Когато на т.нар. агенция "ПИК" й се нареди да гърми с лоши новини по Цветан Василев и Корпоративна търговска банка, прибягва до хитлеровите съвети.
 
Но и за това се иска малко акъл, а някои служители са ощетени откъм въображение и измислените сюжети се получават доста семпли и глупави. Гьобелс, министърът на Хитлер, отговарял за пропагандата, също е измислял лъжи, някои от които чудовищни, но е притежавал добра обща култура, познания в различни области, каквито в случая с ПИК не се откриват и с микроскоп. Възможно е работниците в агенцията просто да изпълняват спуснатите депеши от Делян Пеевски и затова нещата да изглеждат толкова смешни и тъпи, но това говори още по-лошо за тях. Могат да ти платят да предадеш, да се обогатиш, но да се оставиш да те правят на идиот е доста мазохистично.

 

Последният "хит" е "разкритието", че Цветан Василев не се криел в Сърбия, а в Москва. Тайната се носела под формата на мълва в "столични юридически кръгове".  (За тези кръгове ще стане дума малко по-късно.) Цялата работа е много проста. Василев заминал за Русия, защото имал връзки с влиятелни руски бизнес кръгове. А тези връзки създал, защото от години работел за българските тайни служби. Освен това минал границата (сухопътна, морска или по въздух ПИК и "столични юридически кръгове" не уточняват.) с аржентински паспорт. На името на Василеро Флорес, например. Можеше да е смешно, ако не беше толкова тъпо.

"Разкритията" продължават и направо спират дъха. Висш офицер от ДАНС доверил на ПИК-аджии, че Василев бил вербуван от зам.-председател на агенцията по време на управлението на тройната коалиция с премиер Сергей Станишев. Уау!

 

Време е любимият на Делян Пеевски сайт да открие рубрика "За дебили" или "На дъното", където да публикува подобни текстове. Може пък някой в болницата в Карлуково да се върже - стават и чудеса.

 

Както казва Бисмарк: Глупостта е дар божи, но не бива да се злоупотребява с нея.


Е да, но някои злоупотребяват и дори си мислят, че другите са глупави колкото тях. Което дори хипотетично е невъзможно, съдейки по "сензационната" дописка. Очевидно работа за санитарите от УСБАЛНП "Св. Наум" на 4-ти километър, на които е време някой да се обади.

 

Кучето, както обиконвено, е заровено другаде. В столични юридически кръгове наистина се говори усилено от три месеца за Цветан Василев. Но се говори, че Делян Пеевски, с помощта на семейните медии и такива като ПИК инсценира скандала с КТБ. Че в бруталното нападение са участвали висши ръководители на МВР и прокуратурата. Тежко корумпирани следователи - също. Целта  била не само да бъде унищожен Василев по всякакъв начин, но и да се предизвика банкова криза, финансов колапс, икономически срив в държавата и оттам падане на валутния борд. Така щели да се заметат следите на престъпни договори и корупционни схеми, както и да не се върнат кредити за милиони, свързвани с лицето Делян Пеевски и бинбашията зад него.

Това и гаргите го знаят. Оглушки си правят само магистрати като зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, прокурора Иван Гешев, следователя Иван Иванов (двамата много добре "пеят" в съвместни интервюта за определени вестници), гуверньора на БНБ Иван Искров, Светлозар Лазаров, все още главен секретар на МВР, Борислав Александров, известен още като Боби Г.за, който се утвърди като ченге за особени поръчки (ако сте си помислили за бизнес с проститутки, например - няма да ви разубеждавам) и още неколцина от бандата на бинбашията. За тях е важно да манипулират и зомбират публиката с глупотевини от сорта на тази за московския период на Василев и връзките му с тайните служби на България и Русия.

Ако продължат да я карат по този модел, следващата дописка ще е как Цветан Василев яде дечица алангле на закуска, докато изпраща руски войски в Украйна.

 

В столични юридически кръгове се говори още, че Ахмед Доган бил силно недоволен от пасивите, които Пеевски навлече на ДПС с нескопосаните си изяви, лакомията и бруталността. Мълви се също, че "младият успял политик на слънце и бизнесмен в сянка" е прибрал доста милиони, които не му се полагали по никакъв начин. Както и че използвал името на патрона, за да рекетира известни бизесмени и политици. Питат се още, но не само столични юристи, а и всички нормални хора в тази държава, как така Пеевски получава щедри кредити от Българската банка за развитие? С какво ги обезпечава, след като законът забранява да върти бизнес като депутат?

Питат се още, защо така мистериозно активистите от Протестна мрежа спряха да искат от прокуратурата да провери бизнеса и имотното му състояние, както и очевадните несъответствия с луксозния живот, който води?

 

Питат се, питат се...

 

Вместо отговори обаче, пишман манипулаторите пускат на вентилатора сензациите, че Василев бил в Москва и там го криели, защото така поръчали от ДАНС. Същата ДАНС, която Пеевски толкова много искаше да оглави, но не му се отвори парашутът. Това е важно за някои, а не, че кашата, която забъркаха може да срине страната. Господа прокурорите перфектно знаят, че извършеното от тези субекти е тежко престъпление срещу държавата и нацията. Знаят също, че помагачеството на представители на институции е чисто съучастие и един ден ще има възмездие за това предателство. А как народът и засегнатите от атентата срещу КТБ ще се отнесат с тях - всеки може да се досети. Със сигурност ще боли.

 

Севт III,

тракийски цар

 

П.П. Всеки път под текстовете ми има послеслов. Сега съм затруднен. Даже по мое време, когато ни радио, ни телевизор имаше, а повечето тракийци бяха на образователното ниво на българските индианци днес, чак такива глупави неща не се пробутваха. Който се опиташе - не повтаряше. Щото с какво да пише или говори... Един дълъг нос му оставаше.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8497 |11.09.2014 КАТ изпълзя като гущер от храста и се поби на зебрата . 57| 14485 |03.08.2014 Като нямаме Чърчил, да чуем Стоян Цековски от Мизия . 13| 15055 |06.06.2014 Политици - канибали и народ като кокал . 40| 16828 |16.03.2014 Пропуснали сме новина за БХК - срам и позор!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads