Реклама / Ads
10| 6399 |15.09.2014 АКТУАЛНО

Мохд Абуаси пред Фрог: Още един британец ще бъдe обезглавен

.
Още един британец ще бъде обезглавен другата седмица. Това предвиди експертът по ислямски фундаметализъм Мохд Абуаси пред Фрог нюз.
 

Мисля, че до този момент няма нови пленени журналисти, но има други граждани, които са взети за заложници. За съжаление на задържания британец няма да му се размине смъртта.  Между другото „Ислямска държава” държи в плен още 49 турски дипломати. Турция отказа на американците да влиза в  коалиция срещу „Ислямска държава”. Въпреки това заложниците няма да бъдат освободени като условието е Турция да не воюва срещу тях. Миналата седмица бях на турско-сирийската граница и с очите си видях как Труция пропуска свободно терористи от различни европейски страни да влизат в Сирия. Цели автобуси с терористи преминават пред погледа на службите за сигурност, които се правят, че уж не ги виждат, възмути се Абуаси.  

 

Според него „Ислямска държава” ще продължи публично да обезглавява хора докато съществува. Основната й цел да всява страх във враговете си. Това им е тактиката-да деморализират опонентите. Войниците бягат още преди да са пристигнали на място.

 

Така „Ислямска държава” пелечи битката преди още да е започнала. Може този страх да не влияе на правителствата, но гражданите на Европа и САЩ, както и на войниците много действа. Виждате, че  целият свят говори за тях като за големи чудовища и безмилостни същества. Това показва, че страхът е обзел всички. Показвайки зверствата те компенсират факта, че армията им не е многобройна като тази на Америка и Европа, допълни експертът.  

 

Според него рузултат от планираните военни атаки срещу „Ислямска държава” няма да има. Не забелязвате ли, че Амелика и Европа не бързат да ги ликвидират. Ако ударите имаха успех, първо щеше да се усети след атаките в Афганистан, например. Но след 15-годишната война виждате, че нищо не се направи, уточни той.

 

 Мохд Абуаси е озадачен от решението на България да подкрепи битката срещу „Ислямска държава”, като прати оръжие за Кюрдистан. Това е  сделка още от времето, когато  бивш външен министър беше  Николай Младенов. Не разбирам защо и ние решихме да се набутаме между шамарите. Безспорно „Ислямска държава” е заплаха за всички страни. Това, което ни разделя от нея е само една Турция, където терористите спокойно си минават и границите са напълно отворени. Те също толкова спокойно могат да дойдат и у нас. Нали виждате, че все още продължават да влизат бежанците от различни страни и този процес не е сприрал от миналата година. Защо не заемем позицията на страни като Гърция и Испания, които не влизат в пряка конфронтация. Ние какво ще спечелим от тази позиция?! Все пак реалната помощ на България с оръжия ще бъде символича, защото страната  ни няма как да праща самолети и друга голяма военна техника. Афиширането по този начин, че сме на страната на американците няма да ни доведе до нищо добро, прогнозира Абуаси. Той попита риторично: Искаме да дойдат при нас ли?! Защо не мълчим просто? Ако има гласуване в Европа за позицията ни, разбира се, че ще гласуваме против „Ислямска държава”. Но с оръжейната си подкрепа  предизвикваме дявола. Никой до момента директно не заплашва България. Ако продължаваме да афишираме какво правим, най-много да ни изпратят няколко техни групи  и да започнат да колят нашите граждани, предупреди Мохд Абуаси.  На въпрос защо европейци екзекутират пленниците Мохд отговори: Цялата работа е там, че в „Ислямска държава” има членове от 53 държави, между които Франция, Англия, САЩ, Германия и т. н. Те нарочно ни пускат писмо, че човекът, който коли даден заложник е ваш гражданин.

 

Искат да покажат: Ние имаме хора между вас и спокойно можем да стигнем до вашите територии. Посланието им е, че са международна организация, която владее света, което е и вярно. „Ислямска държава” през следващите няколко години ще продължи да бъде сериозна заплаха за целия свят. Това е е истината. Могъществото им не се дължи на тяхната сила, а на погрешния ход  на американците в региона.

 

Американците не бързат да ги ликвидират заради политическите си сметки и интереси.  Три години „Ислямска държава” се шири в Иран. И защо за тези три години САЩ не видя в тях заплаха?! През това време също бяха обезглавени много хора. Сетиха се, че са заплаха, когато наближиха американската база в Ирак, допълни той. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 6744 |11.09.2014 Безлов пред Фрог: Бум на корупция в администрацията при Орешарски . 31| 7586 |09.09.2014 Луна пред Фрог: Запалиха ми колата и ме заплашваха, че казвам истината . 25| 7766 |08.09.2014 В. Йорданов пред Фрог: 600 полицаи напуснаха СДВР за 1 година . 46| 6137 |04.09.2014 Антон Кутев:БСП не се е предала без бой, играем за 1-во място

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads