Реклама / Ads
101| 9918 |16.09.2014 НАРОДЕН ГЛАС

А. Тодоров: Ердоган рециклира ДПС. ДПС е най-успешният руски проект

.
Антон Тодоров
Какво страшно се е случило, каза по БТВ журналистът Петьо Блъсков по повод тайната среща на лидера на ДПС Лютви Местан с турския президент Ердоган, на която двамата разговаряха на турски език.
 
ДПС взима сериозен завой и продължава новата линия от пролетта, която събори правителството на Орешарски; това е завой надясно и на запад, коментира Андрей Райчев.

Ердоган рециклира ДПС, защото се очертава дълга, студена зима за ДПС, каза политологът Антон Тодоров. Според него коалиция ГЕРБ-ДПС няма да има. Новият лидер на ДПС се опитва да надуе цената на ДПС, да му придаде тежест.

ДПС не е военна организация, но принципите и дисциплината там са заимствани от някои техники, каза Блъсков, според когото обаче нещата са доста по-дълбоки. Турция се явява ключов фактор, тя е на прага на събитията. Въпрос на дипломатически протокол е да бъдем осведомени за тази среща, смята той.

Имаше гигантски опити да се срине ДПС, но не успяха; сега започват преговори от позиция на силата, изтълкува Райчев, според когото Ердоган бил принуден да признае ДПС. Може ли да има ислямизация на ДПС, попита той и каза, че отговорът е не, защото ДПС е бизснеспартия. Вторият въпрос е може ли ДПС да се окаже агент на Турция, но и там отговорът бил не. Турция клекна на ДПС, убеден е той.

Според Блъсков езикът на срещата бил въпрос на дипломация. И Райчев попита когато някой говори на английски, това проблем ли е. Всеки може да говори на какъвто си иска език, смята той. По-добре обаче, че нарушаваме човешкото право да се води агитация на майчин език, защото българите са чувствителни по темата, отчете той.

Политическата активност на ДПС е възхитителна, каза Блъсков. Не адмирирам политиците, а политическите действия, а другите са се вгледали в пъпа си.

Според Райчев не тече кампания на сатанизация на някого.

В един момент България ще изчезне, не можем да запазим тази територия. Има удвояване на секциите в Турция. Даниел Митов ще се превърне в гробокопач на българската държавност; гласовете в Турция отново ще са повече отколкото може да се подадат в една секция, изреди Тодоров и посочи, че ДПС е най-успешният руски проект, вкарващ криминалитета във властта. Ислямска държава вече е в България, каза той и посочи снимки на ислямисти, шестващи в пазарджишки села.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6183 |15.09.2014 Адв. Екимджиев пред Фрог: Майката на стрелеца от Лясковец е оцеляла по чудо . 16| 13298 |15.09.2014 Циганчета с „Гучи” за първия учебен ден . 51| 11508 |14.09.2014 Кеворкян: Сакскобургготски направи уникална сделка-короната срещу имотите . 2| 5711 |14.09.2014 Порои застрашават с аварии 78 язовира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads