Реклама / Ads
1| 3837 |16.09.2014 НОВИНИ

Ал. Ненков: Избираме накъде искаме да тръгне България

.
На 5 октомври ще сме изправени пред един много важен избор, това не е просто избор за ново правителство, парламент и мнозинство, изборът е за това накъде искаме да тръгне страната ни.
 
Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков, който днес проведе среща с медицинския персонал от столичните поликлиники 25 и 15 ДКЦ, заедно с кандидатите за народни представители Валентин Николов, Веселин Милев, Кръстьо Кривов, Владимир Иванов и Галина Чакалова. 

В последната година и половина загубихме посока, държавата вместо да се приближава до по-развитите страни в Европейския съюз, обърна тенденцията обратно, добави Ненков. Той подчерта, че това забавяне влияе силно във всяка една сфера, включително и в здравеопазването. Нямаше как да очакваме от Тройната коалиция БСП, ДПС и Атака да започне съществена реформа, година и половина имаше тотална липса на обществено доверие, отчете водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР.

Според Александър Ненков реформа в здравеопазването е жизнено необходима, но тя няма да е лесна, защото всяка една реформа е свързана с промени. „Разчитаме на подкрепа, за да може след 5 октомври да се направи едно правителство, което да има способността да направи необходимите реформи. В началото ще бъде трудно, но за в бъдеще тези промени биха  гарантирали, че системата на здравеопазването ще тръгне в правилната посока. За да правим реформи ни е нужна стабилност“, коментира още Ненков.

По думите му основната задача на ГЕРБ е да изгради правителство, което с помощта на парламента и с помощта на всеки един гражданин, да има спокойствието да извърши всички промени. Една от приоритетните ни задачи ще е именно здравеопазването и то в много спешен порядък-там и пациентите, и медицинския персонал са недоволни, очевидно има сериозен структурен проблем, който трябва много бързо да бъде разрешен, каза още Александър Ненков.

„Трябва генерална промяна, трябва да върнем доверието на пациента към здравните институции. Имаме силите, възможностите, поучени сме от грешките си, за да започнем мащабна реформа. Не даваме гръмки обещания и евтин популизъм, гарантираме стабилно развитие на страната ни“, каза пред медицинските служители водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков.

Медицинският персонал изрази притесненията си относно  ниското заплащане, лошата материална база и липсата на качествена апаратура . „Грижата за нас отговаря ли на адекватните условия, които медиците трябва да имат“, попитаха риторично представителите на медицинската гилдия.

Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Веселин Милев, който като лекар също е запознат с проблемите в здравеопазването, очерта 3 основни приоритета от управленската програма на ГЕРБ в сферата на здравеопазването. „На първо място трябва да утвърдим и разширим профилактиката като основна грижа за здравето. Трябва да стабилизираме финансово-здравната система-чрез повишаване на събираемостта на здравните вноски и стартиране изпълнението на плащанията за лечебна дейност по диагностично свързани групи“, отчете кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ за 23 МИР.

Той акцентира и върху информационно-комуникационните технологии като друг основен приоритет в програма на ГЕРБ. Създаването на такава система ще доведе до по-ефективна и по-добре контролирана здравна система, обясни Веселин Милев.
Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ за 23 МИР Валентин Николов заяви, че в здравната система има хроничен дефицит.

„В програмата на ГЕРБ има ясни и реални мерки как да не допуснем тази тенденция да продължава. ГЕРБ като дясна партия има за цел да стабилизира и развие здравноосигурителния модел. Подобряването на здравните услуги е стратегическа задача, която трябва да определя логиката на бъдещите реформи“, подчерта Валентин Николов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3827 |16.09.2014 К. Нинова: Ще обърнем по-голямо внимание на малките земеделски производители . 21| 4229 |16.09.2014 Борисов открива новоизградената автогара в Пазарджик . 2| 3989 |16.09.2014 К. Добрев: Всички политици сме длъжници към населените места, забравени от Бога . 0| 3731 |16.09.2014 ГЕРБ-Гоце Делчев прави дарение за пострадалите в Мизия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads