Реклама / Ads
8| 6255 |18.09.2014 НОВИНИ

А. Бабикян за Фрог: Не Турция и ДПС, а МВнР са отговорни за честни избори

.
Специалистът по политически пиар Арман Бабикян Източник: presstv
Цифрите за откриване на 136 нови секции в Турция звучат много драматично на пръв поглед, но разликата в броя на секциите не е толкова голям. Освен това след изборите за Европарламент се обсъждаше нещо друго – прекалената натовареност, която доведе до рекордните 10 сек. на гласуващ в някои от секциите в Турция. Именно затова разкриването на нови има логика, каза за Фрог нюз политическият пиар специалист Арман Бабикян.
 
На въпрос смята ли че е възможно подаването на глас за 10 сек. на човек Бабикян коментира, че очевидно не е било възможно, а последствията от това са били отнемането на един депутатски мандат поради допуснати нарушения.

Не съм убеден обаче дали проверяваме този, който трябва. Контролът над изборния процес е задължение на Външно министерство на Република България. Не се нарича нито правителство на Република Турция, нито Движение за права и свободи, които са обичайните заподозрени в България, каза Бабикян.

Твърдението на проф. Георги Близнашки, че в избирателните списъци няма мъртви души и това е мит не беше потвърдено от други експерти. Явно че приема желаното за действително. Факт е, че почти никой друг не потвърди тезата на служебния премиер, че мъртвите души са изчистени. А и това не е нещо, което се случва за три дни, тъй като е процес, който трябва грижливо да се извърши от ГРАО, коментира още специалистът.

Тук не става въпрос за никакви митове, а за несвършена работа от публичната администрация. Подозренията са, че това е умишлено несвършена работа, за да може този, който се възползва от данните, да възпроизвежда фалшив вот. Много се радвам за г-н Близнашки, но явно още не е разбрал какво точно работи. Тъкмо ще разбере и ще му хареса, и ще вземе да свърши мандатът, каза Бабикян.

Днес десетки граждани се събраха пред сградата на Върховния административен съд по време на откритото му заседание, за да подкрепят искането на „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" за отмяна на решението на ЦИК за увеличаването почти двойно на броя избирателни секции в Република Турция.

Броят на избирателните секции извън страната за изборите на 5 октомври ще бъде 426. Това е рекорд за секции извън страната. Над 30% от тях са в Турция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4449 |18.09.2014 426 са избирателните секции извън страната, 30% от тях са в Турция . 61| 6417 |17.09.2014 Отец Никанор пред Фрог: Само Борисов се страхува от Бог . 88| 9718 |17.09.2014 Проф. Цветков пред Фрог: Путин може да превземе България . 7| 5097 |15.09.2014 Химик пред Фрог: Киселото мляко не помага на пияните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads