Реклама / Ads
22| 4984 |19.09.2014 НОВИНИ

Миков: Имаме картбланш за „Южен поток”

.
БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ се бори за едно по-справедливо отношение към обикновения човек. По- справедливо означава по-добри доходи, както и строителството на „Южен поток”, който минава през 7 плевенски общини. Това каза председателят на БСП Михаил Миков на среща с граждани на Плевен, Долна Митрополия и Червен бряг.
 

По думите му проектът „Южен поток” ще даде на хората работа и добри доходи, ще съживи Северна България и затова строителството му трябва да започне максимално бързо. „Вече имаме категоричен отговор, че проектът съответства с европейското законодателство, така че служебният кабинет трябва максимално бързо да отпуши строителството”, категоричен бе Миков. Той заяви, че БСП не е свалила от дневен ред и строежа на АЕЦ „Белене”. Според него това е проект, който не е просто на Плевенска област, а на цяла България. „Ядрената енергетика е нещо, което всяка партия и всеки политик в България трябва да защитава,  защото тя ще донесе по-голям икономически суверенитет и технологично развитие на страната”, добави той. „Нашите кандидати отстояват такъв тип политика и смятам, че гражданите на Плевенско ще подкрепят БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ”, каза още председателят на левицата.

 

Относно социалната политика Миков  заяви, че едва ли връщането  Швейцарското правило удовлетворява към момента желанията на пенсионерите за по-справедливо обезщетение  за времето, в което те са работили, но то е посока, в която  БСП смята, че трябва да върви политиката по отношение на възрастните хора. Той бе категоричен, че едва ли и увеличението на кръга от хора, които получават енергийни помощи, решава всички проблеми или пък таксата при личния лекар, която беше намалена от 3 на 1 лев, може да реши проблемите с достъпа до здравеопазването,но всичко това е знак за една по- справедлива политика. „Днес отново се готвим за избори. Трети вот за по-малко от година и половина.  Хората са изморени и нямат вяра във възможността на партиите, политиците и държавата, че те могат да бъдат по-социални, а бизнесът не вярва, че могат да бъдат печелени обществени поръчки, без протекцията на политици и партии”, каза още Миков. По думите му на предстоящите избори трябва всички да гласушат, въпреки купувачите на гласове, въпреки тези, които притискат и заплашват хората, защото БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ предлага най-справедливата политика.

 

На среща с младежи от плевенска област лидерът на социалистите заяви,  че в България има перспектива, работа за компетентни млади хора и затова те трябва да учат усилено.”Трябва да има връзка между образование и производство, защото в някои сериозни предприятия, които посетих, има и недостиг на квалифицирана работна ръка. Големите проекти дават възможност за наемане на висококвалифицирани хора”, завърши Михаил Миков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 9244 |16.09.2014 Миков: Цели се Апокалипсис преди изборите . 28| 5549 |16.09.2014 Миков: Няма да успеят тези, които опитват да разбият лявото единство и БСП . 87| 4992 |15.09.2014 Миков: Бедна България трябва да гласува за левите, за да осъществим социалните ангажименти . 14| 4653 |07.09.2014 Михаил Миков: БСП я има в опозиция и на власт, с успехи и грешки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads