Реклама / Ads
57| 8065 |21.09.2014 НОВИНИ

Янков: Този кабинет не е избран от народа, да не пипа цената на тока

.
„Служебното правителство си отива след по-малко от месец – да спре да оказва натиск за решения в последния момент, като това за цената на електрическата енергия.
 

Да спре със смените в енергийния сектор, а именно - доказани специалисти се подменят с такива, верни на ГЕРБ. Последен пример е ръководството на АЕЦ Козлодуй”. Това заяви за Нова Варна Красимир Янков, бивш член на Комисията по енергетика към 42-то Народно събрание и председател на Подкомисията за наблюдение на ДКЕВР.

 

Янков пита какво се цели с подготвеното вдигане на цената на електрическата енергия – оздравяване на сектора, което не е възможно за един месец или гарантиране на работата на вятърни и соларни централи, включени да работят през 2012 година – в мандата на ГЕРБ.

„Не е ли целта изкупуването на скъпа енергия, която да плащаме всички? Именно непосилните сметки за ток и безобразията на монополите провокираха протестите през 2013 година, които свалиха правителството на ГЕРБ. Нека не се изхвърля на боклука едногодишната работа от ДКЕВР по анализ на възможностите за резерви в цялата система, за да има по-ниска цена на електричеството”, призова кандидат-депутатът и допълни, че така се загробва бизнеса и се гонят инвеститори, а идва зима и хората не трябва да плащат за решенията на кабинета на Росен Плевнелиев.

„Този кабинет не е избран от народа, лимитирано е присъствието на всички назначения от служебното правителство, предложено от президента. Росен Плевнелиев да отговори на българските граждани защо посочените от него министри правят смени и пред кого се отчитат. Със сигурност не го правят пред българските граждани”, категоричен е Янков.

 

„Последствията от техните действия ще ги плащаме всички. След 5-ти октомври легитимният суверен – българският народ, ще реши какво управление иска. До тогава президентът да бъде честен с хората и да обясни защо не е приоритет на неговото правителство провеждането на изборите, а иска да нанесе непоправими щети с действията си”, допълни още Янков. По думите му всички тези въпроси са силно тревожещи и показват ясно задкулисно въвеждане на модела на управление на ГЕРБ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5223 |16.09.2014 Местан тревожен за служебния кабинет . 25| 5450 |12.09.2014 Кр. Янков: Увеличение на цената на тока не трябва да се допуска . 27| 15185 |12.09.2014 Нова бомба в МВР! Бивш служител следил с камери кабинета на министъра . 2| 4591 |10.09.2014 Кабинетът отпуска 750 млн. лв. за блокираните европрограми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads