Реклама / Ads
8| 5943 |23.09.2014 НОВИНИ

Д-р Найденов пред Фрог: С риск за живота си получаваме заплатите си

.
Д-р Тотко Найденов
Със свито сърце проследих стачката на бургаските миньори: толкова много мъже прекараха десетки часове под земята в очакване на своите честно заработени пари, за да изхранят децата, семействата си. Безспорно, подобно премеждие представлява изключително напрежение за целия организъм: студ, влага, тъмнина, застоял и свършващ въздух. Няма орган в тялото, който да не е подложен на огромни изпитания при такива ужасни условия, коментира пред Фрог нюз социалният медик и главен редактор на в. "Български лекар"д-р Тотко Найденов.
 

Не случайно няколко души получиха хипертонични кризи, други - сърдечна недостатъчност. Сигурно е имало и хипогликемии. Да не говорим за психическото им състояние, стреса, психоемоционалното пренапрежение, което може да отключва най-тежките болести, предупреждава медикът.

 

Като лекар не приемам подобна автоагресия, водеща до огромен риск за здравето и живота, но тя явно е придизвикана от безизходността, разбираемото за всеки баща отчаяние, че не можеш да занесеш хляб на децата си. Видяхте какво се случи миналата година: имаше самозапалвания. Няма ли край този бандитски "преход", който обърка и разстрои живота на милиони българи и прокуди стотици хиляди да си търсят препитанието навън?!, продължава Найденов.

 

Без съмнение, през идващата люта зима ни очакват нови подобни отчаяни прояви. Сега пак поскъпва и токът. Вместо да намерят начини за поевтиняването му (нали щяха да отпаднат всевъзможните такси за "пренос", да изгонят чуждестранните разпределители, да предоговорят цените на ТЕЦ "Марица") нашите пишман-управници избраха най-лесното: народът да плаща престъпните сделки, от които явно са се облажили десетина бивши властници. И пак ще има забавяне на заплатите на десетки хиляди българи. Е, и те ли трябва да слизат под земята или да се палят?!

Не е редно, обаче, спонтанното блокиране на пътищата, защото се нарушават правата на другите хора, които са невинни в случая и са тръгнали да си вършат работата; нерядко с тях пътуват и малки деца, болни хора и т. н. Това блокиране е грозно и нечестно спрямо тях, продължава медикът.

 

Мисля, че синдикатите не са достатъчно находчиви и настойчиви. Те трябва да съчетават дипломатичността с твърдостта, за да отстояват правата на трудовите хора. По-добре би било, вместо тях, да се организират стачки, походи, блокиране на съответните министерства и пр., но при следващото редовно правителство. А виновните за споменатите престъпни сделки да отговарят пред съда. Но къде ни е Прокуратурата?, пита д-р Найденов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4647 |23.09.2014 Стара вражда предизвикала екшъна в Бузовград . 7| 5015 |23.09.2014 Полицията предотврати втори Лясковец . 2| 4598 |22.09.2014 Професор от Станфорд предрича риск от наводнения на Балканите . 13| 4704 |22.09.2014 М.Ташева: Етнокорпорацията ДПС не може да определя хоризонтите на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads