Реклама / Ads
75| 9551 |26.09.2014 ПОЛИТИКА

Бойко, Костов, Путин и Стамболов са любими политици на българите

.
Борисов и Костов оглавяват класацията на читателските симпатии във Фрогнюз
На кой политик симпатизирате най-много? Този въпрос ви зададохме през седмицата в обичайната ни анкета, а активността, която демонстрирахте по темата, изисква да направим обобщение на резултатите дотук.
 

Защото, както биха казали социолозите, става дума за представителна извадка от читателските гласове във Фрогнюз. Независимо от факта, че някои от читателите ни определят въпроса като ” най-сложния, задаван досега”.

 

Съвсем очаквано за някои читатели, първата позиция заема лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той очевидно обира повечето симпатии, без кой знае каква аргументация от страна на феновете си. Те посочват името му, къде с акцентиране върху него с главни букви, къде с удивителен знак.

 

Втората позиция е за друг екс премиер и бивш лидер на ДСБ Иван Костов. Очевидно е, че макар и да не се явява в ролята на политик от година насам, Костов продължава да се възприема и осмисля точно в това си качество от хората. Аргументациите тук са повече, те варират от констатацията „Иван Костов - единственият компетентен политик и парламентарист в България. Засега!” до по-дългото: „След 1989 год. имаме само един истински Държавник, колкото и висока да е цената, която е платил затова - Иван Костов. Няма значение дали го признаваме или не, но аз още пазя 2х200 лева, с които можех да си купя само един вестник. Пазя ги, за да не забравим и никога да не допуснем да ни се случи същото”.

 

Нататък в класацията нареждате имената на Радан Кънев, на Йорданка Фандъкова, на Мая Манолова. Веднъж откриваме и името на БСП-лидера Михаил Миков.

 

Няколко пъти, за огромна изненада, се появява и руският президент Владимир Путин. Очевидно някои българи възприемат руските лидери като свои, близки и братушки, затова са засвидетелствали без притеснение и колебание топлите си чувства към тях.

 

Два пъти в класацията като политик, предизвикващ симпатии, се появява и лидерът на Атака Волен Сидеров.

 

Еднократната поява на Пеко Таков и Азис в класацията бихме коментирали повече като опит за проява на чувство за хумор, отколкото като действително пристрастие към отминалите години на соца или към нахлуването на звезди от поп фолка в активната политика, независимо от спорадичните опити за това през годините.

 

В класацията откриваме и реверанс към по-далечната българска история и големите фигури в нея. Неслучайно държавникът Стефан Стамболов не е забравен: „На Стефан Стамболов, който навремето се опълчи срещу Русия и Княз Фердинанд за да поведе България към прогрес! В момента България има нужда от такъв водач!”, отправя пожелание читател.

 

Негативизмът като национална черта също дава отражение в класацията, независимо от позитивната формулировка на въпроса: „НЯМА ТАКЪВ ОЩЕ ! КОГАТО ВИДИМ ЕДИН , КОЙТО ВЛЕЗЕ В ПОЛИТИКАТА И ОРЕЖЕ СУБСИДИИ, ОГРОМНИ ДЪРЖАВНИ ЗАПЛАТИ, ГЛЕЗОТИИ НА ПОЛИТИЦИТЕ, КОЛИ И. Т. Н ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРА, ЧЕ НЯКОЙ СЕ Е СЕТИЛ , ЧЕ НАРОДА ГЛАДУВА ЗА ДА ИЗДЪРЖА ЩАЙКА ПОЛИТИЦИ ! ТОГАВА ЩЕ НАРЕКА НЯКОЙ РОДОЛЮБЕЦ !”, тъжно констатира разочарован от политическата действителност читател. Допускаме, че тази теза има и повече привърженици. Колко са те, ще покажат предстоящите избори на 5 октомври.

 

А ако все още не сте регистрирали своите пристрастия, може да го направите ТУК!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 9507 |10.04.2014 Путин писал и до Орешарски за газа (Пълно писмо) . 18| 6677 |29.10.2012 Путин отлага визитата си у нас за декември . 93| 9087 |13.01.2012 Първанов: Бойко, идвам . 31| 9473 |01.06.2010 Медиите: Бойко, обичаме те!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads