Реклама / Ads
5| 3878 |30.09.2014 НОВИНИ

Станишев: Приоритетите на социалистите трябва да са ангажимент на Комисията

.
В хода на подготовката за изслушванията на Комисията Юнкер, лидерът на ПЕС Сергей Станишев започна поредица от разговори с бъдещите комисари-социалисти по основни теми от техните ресори. След като минат изслушванията, Станишев ще проведе обща среща с всичките осем комисари от лявото семейство, за да очертаят механизмите, по които основните приоритети на ПЕС да се превърнат в реални политики за европейските граждани от страна на Комисията.
 

Бъдещите комисари от социалистическото семейство получиха ключови ресори като икономика, данъчна политика, регионално развитие, международно сътрудничество, здравеопазване и транспорт и ще бъдат гарант за връщането на Европа на пътя на растежа след години на стагнация. Двамата знакови заместник-председатели – Върховният представител по външна политика и първият заместник-председател на ЕК, който ще отговаря за върховенството на закона, включително за Механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния, са от социалистическото семейство и ще съблюдават изпълнението на предложените от ПЕС мерки в програмата на Юнкер. Лидерът на европейските социалисти подчерта, че председателят на Комисията получи подкрепата им, заради конкретни ангажименти за повече инвестиции в нови работни места, конкурентоспособност, реиндустриализация и създаване на благоприятна среда за развитие на малките и средни предприятия. Станишев изрази увереността си, че доказаният експертен потенциал на комисарите-социалисти ще спомогне за стабилизирането на европейската икономика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3589 |30.09.2014 Станишев: Приоритетите на социалистите трябва да са силно застъпени в ангажиментите на Комисията . 16| 4141 |21.09.2014 Станишев: С премиера на Молдова обсъдихме проблемите на българите там . 1| 3489 |18.09.2014 Кристиан Вигенин: Привличане на туристи и подкрепа за инвеститорите са сред приоритетите на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads