Реклама / Ads
4| 4518 |01.10.2014 НОВИНИ

Др. Стойнев: Нека от МИЕ кажат дали са проверили работата на уволнените експерти

.
Бившият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев Източник: Булфото
Блокират процесите в „Конкурентоспособност” и има рискове за нормалното стартиране на следващата програма „Иновации и Конкурентоспособност”.
 
Така водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в област Стара Загора и бивш министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев коментира информацията за масовата чистка на служители в Министерството на икономиката и енергетиката и закриването на 4 регионални офиса на програмата в Стара Загора, Бургас, Велико Търново и Враца.   

Според него става дума за чистка, а не за опит за подобряване на процесите на управляващия орган. „Нека от МИЕ кажат дали е извършена проверка на резултатите от работата на уволнените експерти или те са оставени на улицата само поради уреждане на лични сметки. Това са дългогодишни експерти, минали през три правителства, които разбират процесите в програмата”, заяви Стойнев.

Той припомни, че за тази година трябва да бъдат платени още около 100 млн. лв. по действащи проекти и всяка грешка в мониторинга, всеки неплатен лев от програмата, трябва да бъде платен със средства от националния бюджет.
 
„Рисково е затварянето на офиси. Те по регионално разпределение отговарят за мониторинга на проектите и във всеки един момент трябва да са в час с изпълнението и проблемите в проектите. В момента не можем адекватно да правим мониторинг и това крие много рискове”, заяви Стойнев.

Той обясни, че в новата оперативна програма действа регионален принцип - колкото по-слаб икономически е един регион, толкова по-висок процент на финансиране ще получава. По неговите думи част от закритите офиси са именно в такива райони и даде пример с Врачанския офис, който покрива северозападна България.

„Докато ние проверявахме варианти за отваряне на офисите в Благоевград и Плевен, служебният кабинет прави точно обратното – затваря офиси и ограничава бизнеса”, заяви Стойнев. Той подчерта, че регионалните офиси, освен че са ангажирани с управление на проекти, популяризират програмата и в момента бизнесът в четирите области няма да има бърз достъп до информация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3757 |27.09.2014 Драгомир Стойнев: 360 000 енергийно бедни семейства могат да бъдат подпомогнати . 1| 3878 |23.09.2014 Жаблянов: Нека да запазим спомена за септември 1923 г. . 3| 3624 |18.09.2014 Стойнев: Скокът в цената на тока компенсира корпоративни интереси, а не проблемите на НЕК . 5| 3998 |13.09.2014 Д.Стойнев: Помагам на предприятията, които създават работни места

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads