Реклама / Ads
38| 4671 |01.10.2014 НОВИНИ

ПЕС: Социалистите - първа политическа сила през 2019 г.

.
На 30 септември в Европейския парламент се проведе среща на Бюрото на Групата на социалистите и демократите с ръководството на фракцията на Германската социалдемократическа партия в Бундестага. На срещата лидерът на Групата на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела и лидерът на ПЕС Сергей Станишев обсъдиха с немските си колеги необходимостта от засилено сътрудничество и добра координация между Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, ПЕС и националните партии.
 
"Балансът на силите в Европейския парламент е променен и без подкрепата на социалистите не може да бъде прието нито едно важно решение. Тази ситуация ни дава възможност да изискваме от Комисията изпълнението на поетите ангажименти" - каза Станишев. "По време на изслушванията очакваме конкретни ангажименти за заетост и социална ангажираност във всички ресори" - допълни той и подчерта, че ще бъде обърнато специално внимание на инвестиционния план на Юнкер,  който обеща 300 млрд. публични и частни инвестиции в реалната икономика, но все още няма детайли как и в кои сфери ще бъдат привлечени инвеститори.

"ПЕС започва изработването на цялостна координационна стратегия за сътрудничество между всички представители на лявото политическо семейство в Европа за изграждане на единна политика, която да изведе социалистите като първа политическа сила през 2019 г." обяви Станишев пред Джани Питела и ръководствата на двете парламентарни групи.

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев и лидерът на ГСДП Томас Оперман уговориха предстоящо посещение на Станишев в Берлин.

Станишев пожела успех на Марош Шевкович в развитието на транспортната политика на Европа

 

Във вторник в Европейския парламент се проведе изслушване на бъдещия комисар по транспорт и космическо пространство Марош Шевкович. В качеството си на член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика, Сергей Станишев зададе въпрос на Шевкович за плановете му за развитие на европейското законодателство в неговия ресор.

 

Станишев пожела успех на словашкия кандидат и изрази увереност, че богатият му опит като заместник-председател на Комисията по въпросите на администрацията и междуинституционалните отношения ще допринесе за усъвършенстване на законодателството, успешното разработване на нови инфраструктурни проекти и развитието на сектора като цяло.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5141 |26.09.2014 Георги Първанов: "Южен поток" напредва . 24| 10978 |19.09.2014 Жорж Ганчев за Фрог: Тепърва ще има да стават неща преди изборите . 25| 4883 |17.09.2014 Социалистите ще следят Юнкер да изпълни поетите ангажименти . 41| 5093 |15.09.2014 Бойко Борисов: Никога не сме разделяли кметовете по политическа принадлежност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads