Реклама / Ads
0| 4299 |02.10.2014 НОВИНИ

Кр. Георгиева: Кризата няма да продължи вечно

.
Ще работя в дух на сътрудничеството с Европейския парламент. Трябва да използваме добре нашите ресурси и таланта на служителите си. Един от най-важните въпроси е дали парите на гражданите на Европейския съюз са гарантирани. Много от нашите граждани изпитват трудности и трябва да облекчим техните трудности.
 
Това каза Кристалина Георгиева по време на изслушваното за поста заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за бюджета и човешките ресурси в Европейския парламент. Кристалина Георгиева, предложена от България за еврокомисар и номинирана за зам.-председател на Европейската комисия, се явява пред три комисии на Европейския парламент - Комисията по бюджети, Комисията по бюджетен контрол и Комисията по правни въпроси, които трябва да преценят дали тя е подходяща за поста.

Европейският бюджет трябва да възстанови доверието в ЕС на хората. Бюджетът на ЕС трябва да бъде ориентиран към създаването на нови работни места, допълни тя пред законодателите на 28-те. Георгиева заяви, че трябва да се обърне внимание върху икономическия растеж.

"Кризата няма да продължи вечно", допълни тя. "Важно е да се борим с финансовите злоупотреби с европейските средства. Трябва да има ефективен контрол и относно отчетността от страна на националните правителства и международните организации. Посегателствата с европейски средства е посегателство и върху европейската идея. Ето защо ще работя и за създаването на институцията европейски прокурор", категорична бе Георгиева.

"Необходимо е да направим европейската кариера по-привлекателна и застъпвам идеята съотношението между мъже и жени да бъде равно", каза още кандидатът за заместник на Жан-Клод Юнкер. Георгиева посочи и необходимостта от разбиването на трафикантските мрежи, като метод за борба срещу нелегалната имиграция в 28-те.

На въпрос на евродепутата Георги Пирински за това дали притежава умения да работи за намаляване на различията в стандартите на живот между отделните страни, Кристалина Георгиева избра да отговори на български. Новата комисия ще работи по принципа "Повече конкурентоспособност, по-малко неравенство", каза тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4327 |02.10.2014 Гл. секретар: Няма признаци за живот, цехът е изпепелен . 6| 4718 |01.10.2014 Д. Добрев: Ако няма стабилно правителство здравната система ще рухне . 7| 4920 |01.10.2014 К. Крумова: Коалиция ББЦ няма да сработи след изборите . 8| 7593 |30.09.2014 Гореща новина: ДКЕВР няма да вдига тока от утре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads