Реклама / Ads
63| 13630 |17.10.2014 НОВИНИ

Искров и ДПС екзекутират КТБ зад гърба на парламента, хвърлят България в хаос

.
Иван Искров и ДПС екзекутират КТБ зад гърба на парламента. Те хвърлят България в хаос. За това алармират източници, които са се добрали до доклада на квесторите.
 
Управителят на БНБ Иван Искров е подготвил тайно ликвидирането на Корпоративна търговска банка дни преди да излезе официално докладът на квесторите на 20 октомври 2014 г. Това става ясно от работния вариант на документа, изтекъл от неговия кабинет към кръга "Капитал", пишат до iNews анонимни източници, които разполагат с доклада. Публикуваме пълния текст на писмото и документите, прикачени към него, без редакторска намеса:

"Източници от Националната банка предположиха, че папката е "изтекла случайно" в момент, когато Искров е бил на посещение в Германия, където държа реч на ПР тържество за 135-годишнината на БНБ, подкрепено от Европейската банка. Същите източници твърдят, че преди да отпътува за чужбина, гуверньорът се е срещал няколко пъти с депутата от ДПС и бивш финансов министър Петър Чобанов. Именно Чобанов действаше в завиден синхрон с Искров, когато през лятото бе проведена терористична атака срещу КТБ. В наказателната акция се включиха активно още прокуратурата, МВР, ДАНС, следствието и неколцина политици от Движението за права и свободи – Делян Пеевски и Йордан Цонев. Искров щял да свика УС на БНБ още същия ден, щом излезе докладът. Това можело да стане на 20 октомври, но имало вариант членовете да се събират още в събота или неделя. Спешните действия се налагали, за да се изпревари свикването на 43-тото народно събрание. Целта е една-единствена: отнемане лиценза на КТБ и обявяването ѝ в несъстоятелност. Политико-икономическият кръг, който иска унищожаването на банката и срива на финансовата стабилност в България, се изплашил от заявлението на световноизвестната консултантска компания ЕПИК, базирана във Виена, че е готова и разполага с ресурс да оздрави КТБ. Искров и ДПС се надяват УС на Националната банка да подкрепи тяхната идея за отнемане лиценза на КТБ.

Политическа пропаганда и трик се оказаха хвалбите на Лютви Местан, че Пеевски и Цонев са готови с проектозакон за КТБ, който щели да внесат в парламента, когато той заработи. Такъв просто няма да е нужен, тъй като вдъхновителите на атентата срещу КТБ се надяват до няколко дни да са ликвидирали банката и да се заемат с придобиване на някои от активите ѝ.

От екзекуцията на КТБ ще пострадат над 1,5 млн. българи – вложители, клиенти и партньори, чиито фирми и предприятия работят с институцията. Очакват се масови протести и блокади на пътища в цялата страна.

В същото време в анонимно писмо до медиите се предупреждава, че Делян Пеевски е получил разпореждане от Ахмед Доган в най-скоро време да напусне страната в посока Абу Даби. Там младият мултимилионер, който не притежава фирми и бизнес по декларация, вече бил закупил офис и имение, в което да живее.

След изборите и финансирането на покупката на гласове за движението депутатът вече бил неудобен за движението заради обществените реакции. За последно обаче трябвало да организира изпълнението на смъртната присъда на КТБ, заедно с Искров, Чобанов, Цонев и някои лица от магистратурата", завършва съобщението.

Вижте и пълния текст на проектодоклада и документите, който ще бъде използван като база за вземане на фаталното решение, който е прикачен като документ към материала:

01.pdf
02.pdf

inews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4978 |14.10.2014 Вложителите на КТБ с плакати: „Искров в затвора” . 2| 4293 |03.10.2014 Бежанци намушкаха 10 пъти в гърба младеж . 10| 5619 |02.10.2014 Бойко Борисов поиска пак оставката на Искров . 18| 4578 |24.09.2014 И Миков след Борисов поиска оставката на Иван Искров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads