Реклама / Ads
25| 8213 |19.10.2014 НОВИНИ

Крият полицайката, гаврила се с момиче на улицата

.
6 часа питах кой и защо, аз не знаех подробности от тази брутална история, каза пред Нова тв. бащата на Борислава, която стана жертва на полицейска гавра. Обискът е бил позорен, в центъра на София с навлизане в личното пространство - бъркане и опипване под бельото.
 
Изпратиха ми съобщение за изнудване, опитах се да пратя отговор на съобщението, но профилът беше блокиран. Не ми казаха името на жената, извършила обиска - никой не ми се е представил. Полицайката просто каза "влизай ма", разказва Борислава.

Проверката беше рутинна, нормална. Поискаха ни документи, провериха всички пътници от автобуса. Не оказахме съпротива. Накараха момчетата само да си извадят документите, дори не са ги претърсвали. Нямам обяснение за случилото се. Близки ми казват, че може би заради две от момчета, които имали криминално минало, аз съм си го отнесла, разказва Борислава.

Има полицейско престъпление, това е грубо посягане на телесната неприкосновеност при изпълнение на служебните задължения. Тя съблича момичето, нагло, на публично място, има сериозна работа за службите, която трябва да се свърши, коментира случая адвокат Марковски.

На върпоса дали е позволена изобщо по такъв начин извръшена проверка на хора, Марковски отговори: "Може да се извърша претърсване, но това трябва да е при неутложен случай, не при рутинна проверка. Най-вече се случва при сигнал за наркотици. Това не може да стане по този зверски, примитивен начин, което принизява нашата държава. Това, което е направила полицайката е престъпление."

Марковски още каза, че пострадалите имат право на граждански иск срещу полицай. Ако момичето има стрес, трябва да отиде на психолог и да взмее документ - няма съдия който да не я уважи.

Утре имаме час при психолога, предприели сме мерки, отговори бащата на пострадалата. Близките на Борислава искат да направят митинги и протести пред полицията, събира се подписка в подкрепа на пострадалата.

След преживения шок Борислава отказва да ходи на лекции. "Искам да стоя вкъщи, да не излизам, да не виждам никого", сподели претърпялото гавра момиче.

Припомняме, че скандалът с 20-годишната студентка Борислава Латинова гръмна, след като стана ясно, че момичето е било нагло опипано от полицайка. Униформената бръкнала в гащите на момичето при рутинна проверка до Семинарията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 9086 |11.10.2014 Гр. Лилов: Крият, че в "Миджур" са загинали 21, а не 15 души . 15| 7900 |21.07.2014 Първа оставка в МВР, институциите крият за нея . 50| 6133 |12.05.2014 Крият показания, оневиняващи Станишев за секретните доклади . 18| 11930 |28.02.2014 Коджейков карал ски преди оставката; крият гаф на НСО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads