Реклама / Ads
57| 9666 |19.10.2014 НОВИНИ

Цацаров: Познавам Пеевски и Борисов, мога да чупя ръце

.
Сотир Цацаров гледа строго, но справедливо...
Прокуратурата е неудобна, когато си върши работата и е силна. Политиците тогава не я харесват и искат да променят законодателството, за да е направят удобна и безлична. Това заяви главният обвинител Сотир Цацаров в предаването "120 минути" на бТВ. Разговорът започна с ухажване, комплименти и подаръци от госта за водещия. Първо бях обявен за човек на Цветан Цветанов, когато беше вътрешен министър, защото ме хвалеше.
 
След това станах човек на Бойко Борисов. Нали бившият градски прокурор Николай Кокинов беше казал на срещата с Борисов: "Нали ти си го избра". След това станах човекът на Пеевски. Когато разговорът навлезе на в темата за депутата от ДПС главният прокурор изведнъж се изчерви силно. Божуреният цвят на лицето на госта се запази през цялото време докато бе обсъждана кризата с Корпоративна търговска банка, политическият натиск върху прокуратурата и връзките на висши магистрати с Пеевски и Ахмед Доган. Цацаров уточни, че Пеевски е млизал веднъж в Съдебната палата, когато бил избран за шеф на ДАНС. Не отговори обаче в какво качество е познанството му с депутат, който не посещава цяла година работното си място - парламента.

 

Скоро ще дойде момент, когато много хора ще бъдат призовани като свидетели. Може би тогава ще стане ясно кой е кривият и кой е правият.

Цацаров призна отново, че ареста на мнимите "убийци" на Делян Пеевски е бил огромна прокурорска грешка. Не обели и дума обаче, каква отговорност са понесли заместникът му Борислав Сарафов, който е ръководил акциите и наблюдаващият прокурор Иван Гешев.

На въпроса, защо не се проведе разпит на Цветан Василев чрез видеоконферентна връзка от Белград, той прехвърли топката в полето на наблюдаващия прокурор. Миналиу петък Цацаров бе категоричен, че такъв разговор с мажоритарния собственик на КТБ няма как да стане, защото законът не предвижда такава процедура. Оказа се, че чл. 115 (1) от НПК много ясно описва тази възможност.

 

Не съм масон, заяви още Цацаров. Каза го в коментара си за взрива във фабрика "Миджур", където загинаха 15 души. Той не вярва да има саботаж и взривът да е задействан отвън, каквато теза разви собственикът (член на масонска ложа), чийто син загина при инцидента. Прокуратурата ще си свърши работата по случая, обеща той.

 

Цацаров се похвали, че бил самокритичен и не твърдял, че над него е само Господ. Търпелив съм, понякога прекалено търпелив, но помня всичко. И аз мога да извивам и чупя ръце, макар да нямам такъв вид, предупреди още главният прокурор, което от устата на най-висшия обвинител си е доста страшно...

 

Главният прокурор не се притеснявал от критиките, които му отправяли Румен Петков от АБВ и един от лидерите на Реформаторския блок - Радан Кънев. По-специално внимание той обарна на Петков, като припомни, че се е срещал с оперативно интересни братя на басейна "Спартак" и му е била искана оставката като вътрешен министър. Не ме смущава точно той да ми иска оставката и да ме нарича "джобно ножче на Пеевски". Бил свикнал с критиките и копроматите, но семейството му ги приемало много болезнено.

Накрая Цацаров призова прокурори и съдии да се обединят заедно срещу политиците.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5862 |17.10.2014 Набеден за убиец на Пеевски съди държавата, прокуратурата и МВР . 19| 5211 |13.10.2014 Местан: Въпросите за Пеевски са идиотски . 5| 4223 |09.10.2014 Цацаров: Няма данни за саботаж в Горни Лом . 16| 9554 |02.10.2014 Стоян Александров: Закон за КТБ от Цонев и Пеевски е върхът на цинизма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads