Реклама / Ads
13| 7015 |20.10.2014 НОВИНИ

Адв. Екимджиев пред Фрог: Клоуни със сенчести интереси има във ВСС

.
Адвокат Михаил Екимджиев
Основният проблем за нереформирането на съдебната система от години е именно начинът, по който се формира, излъчва и функционира ВСС. Радан Кънев като всеки човек има право да изразява мнение. Още повече бидейки политически лидер, това право е още по-интензивно защитимо от държавата, защото съдебната реформа е основен приоритет в програмата на Реформаторския блок, коментира пред Фрог нюз адвокат Михаил Екимджиев декларацията на ВСС към лидера на ДСБ.
 

Всички информирани хора особено юристите, знаят, че кучето е заровено в двора на ВСС.  Част от членовете му са клоуни и марионетки, защитаващи сенчести интереси. Видяхме как беше извършен изборът на основните ръководители на съдебната система, като се започне от Георги Колев, мине се през Владимира Янева, личната приятелка на Цветанов, и се стигне до главния прокурор. Направо гротескно на този фон звучи становището на Бойко Борисов, който казва, че съдебната система трябва сама да се реформира, след като с Цветанов и Пеевски 4 години кадруваха. Всички важни длъжности са заети с тяхно влияние. Прозвуча и записаният разговор между Кокинов, Бойко Борисов и Мирослав Найденов, а сега лидерът на ГЕРБ  казва, че съдебната система трябва да се реформира сама. Това е едно арогантно изказване, подценяващо аудиторията, възмущава се адвокат Екимджиев.

 

Проблемът не е Радан Кънев, а криминалният начин по който действа ВСС последните години. Това е хиперреакция на ВСС, защото най-добре знае как са се оказали там нейните членове, а именно не по силата на ясни правила и качества, а по силата на сделки и договорки, категоричен е правозащитникът.     

 

ВСС е източник на скандали, на конфликти, на безпринципни решения, така че да не е свещена крава, че хората да не могат да си позволяват да го критикуват! Какво прави за своя авторитет? Магистратите се държат като клоуни и компрометират идеята за справедливост и за право, сочи Екимджиев.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5605 |20.10.2014 Представят доклада за КТБ днес? . 13| 4503 |17.10.2014 Орешарски взема 5400 лева за 7 дена лекции, разпределени в цял семестър . 35| 8674 |16.10.2014 Политолог пред Фрог: Смърт за РБ при подкрепа на Борисов . 2| 4617 |16.10.2014 Вложители на КТБ на среща с представител на БНБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads