Реклама / Ads
51| 25269 |20.10.2014 ЪNDERGROUND

Скандална тайна! Отказват на ДПС делегация за САЩ

.
Няколко месеца вече лидерът на ДПС Лютви Местан прави неуспешни опити да организира пътуване на водена от него делегация в САЩ. Нито прошенията до американския посланик в София Н.Пр. г-жа Марси Рийс, нито писмата до Държавния департамент, са успели да смекчат позицията на американската страна.
 
Отказът е поднесен дипломатично, но е  категоричен, като в него не се дават обяснения за мотивите. Това научи Фрог нюз от източници в централата на движението. Местан бил много ядосан, защото разчитал една визита във Вашингтон, да официализира ДПС като партия, приемана на високо ниво в чужбина. Засега формацията се легитимира чрез Алианса на либералите и демократите за Европа в ЕП. И разбира се, чрез така жадуваното от години потупване по рамото от Реджеп Ердоган в Турция, с което ДПС показа, че е изместило Касим Дал от сърцето на турския президент, считан от някои за "баща на нацията"и сравняван с Кемал Ататюрк.

Източници на Фрог нюз разкриха, че през 2014 г. е бил изготвен специален доклад в офиса на ФБР в София за икономическите връзки на хора от ДПС. Поводът е бил войната срещу Корпоратимна търговска банка, която бе инспирирана от мафиотизирани политически кръгове. Описани били скандалите около депутатът от движението Делян Пеевски, както и структурата на тайната бизнес империя на партията, ръководена от него, колегите му Йордан Цонев и Камен Костадинов, някои съмнителни действия на новоизлюпения депутат от движението и бивш финансов министър Петър Чобанов и ролята на почетния председател на движението Ахмед Доган. Документът съдържал много точен анализ на контрабандата на цигари, пране на пари, "печелене" на обществени поръчки, усвояване на пари по европрограми от подставени фирми, зависимости на магистрати, министри и бизнесмени от политици на ДПС и пр. Цялата тази документация давала неопровержими аргументи в полза на решението, под различен предлог да се осуети официално пътуване на делегация на ДПС в САЩ с пропагандна цел. Опитите на движението да се изкара дискриминирано по етничеки и религиозен принцип, също не минали.

 

Обама нерядко повтаря в своите речи, че в САЩ има "огромни свободи за всички етноси, но няма и не може да има етнизация на политиката". Аргументите за това са много прости и не са се променяли нито по времето на Рузвелт, който е с холандски произход, нито при Айзенхауер, който е наполовина германец, нито сега при Обама, който се гордее с афроамериканската си идентичност. Провеждането на политика, съобразена с етническа идентичост разединява обществото и разпалва конфликти, категорични са американците, които стриктно спазват своята Конституция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 11562 |06.08.2014 Оперативните в СДВР отказват да се отчитат на новия си началник . 8| 13983 |24.11.2010 Разследват скандална адвокатка за имотни измами . 7| 7831 |10.09.2009 Скандална заменка в Приморско остави хора без хляб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads