Реклама / Ads
38| 10745 |21.10.2014 НОВИНИ

А. Христова пред Фрог: Иронизирайки Ана Баракова, иронизираме себе си

.
Антоанета Христова
Депутатката от ББЦ Ана Баракова трябва да се приема повече като жертва на системата, отколкото като виновен човек. Първо, законът с преференциите създава затруднения на хора, които имат по-ниско образователно ниво и те правят грешката, която на практика направи феноменът 5Х5, 15х15 и т.н. Това трябваше да се има предвид, когато се правеше законът и самата карта, коментира пред Фрог нюз политическият психолог Антоанета Христова.
 

Преференцията е нещо много хубаво, но тя приложена в български условия по карта, която създава познавателни затруднения, дава отклонения и аномалии. Второ, партиите подреждат списъци с хора на неизбираеми, според тях, места , които са само пълнеж и към които нямат никакво отношение, даже не ги познават. Тази практика не беше съобразена с нововъденията. Трето, избираемите места при по-малките, нови партии се заемат от непознати лица, вероятно хора, които имат финансово отношение към създаването на партията  и предизборната й кампания. Нашият закон е направен така, че партиите, които току-що се появяват и които нямат официални средства от държавата, естествено търсят спонсори, които се приемат от обществото лошо.  Всичко е завързано в един сложен възел, който създава системна грешка и трябва да се разреши системно, а не през атаката на една обикновена жена от Пловдив, млада, която не е наясно нито със себе си, нито с мястото си, за да се подиграваме с нея. На какво се подиграваме? ! На самите нас, че сме направили такава система! , смята Христова.  

 

Ана Баракова е жертва, тя не трябва да бъде атакувана.  Показвайки я обаче, би трябвало да  ни накара да говорим за системата, а не за жертвата, продължи психологът.

 

На въпрос какво трябва да се промени, за да не попадат в парламента хора като Ана Баракова, Христова каза:  „Всичко! Трябва да се промени Законът за изборите. Ако се запази преференцията, трябва да се промени бюлетината. Може би трябва да мислим за друг начин за подреждане на таблиците”.     

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4957 |21.10.2014 П. Паунов пред Фрог: От ДПС искаме Бат Сали да не полага клетва . 13| 7053 |20.10.2014 Адв. Екимджиев пред Фрог: Клоуни със сенчести интереси има във ВСС . 4| 5619 |20.10.2014 Представят доклада за КТБ днес? . 13| 4522 |17.10.2014 Орешарски взема 5400 лева за 7 дена лекции, разпределени в цял семестър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads