Реклама / Ads
43| 5917 |21.10.2014 НОВИНИ

Няма бял пушек, но има напредък в диалога ГЕРБ-РБ

.
Преди малко стана ясно, че част от неяснотите с Реформаторския блок са преодолени и ГЕРБ смята вече реформаторите за достатъчно стабилен партньор.
 
Румяна Бъчварова от ГЕРБ заяви пред журналисти, че действително разговорите са имали работен характер. „Определено мога да кажа, че смятаме Реформаторския блок за стабилен партньор“, подчерта тя.

„Постигнахме напредък в диалога. Разговорите ще продължат. Но ГЕРБ имат своите консултации с другите политически сили, към които са поели ангажимент. Ние ще изчакаме резултатите от тях и ще обявим своята позиция“, заяви на свой ред Радан Кънев от Реформаторския блок.

Радан Кънев бе категоричен, че никакви ангажименти за постове не са били поемани на срещата тази вечер. Личното му мнение е, че кабинетът не трябва да е на малцинството. Това означава, че почти сигурният вариант, предпочитан еднакво и от ГЕРБ, и от Реформатори, е тройна коалиция с Патриотите.

Ние искаме този път да направим правителство по един сериозен начин на базата разбирателство по основни политики и основни мерки на следващото правителство, докато нямаме съгласие по всяка една от тях, не можем да говорим за финализиране този процес. „Просто започваме работната фаза от нашите отношение”. Това заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ след срещата.

Бъчварова обясни, че ГЕРБ ще следва сроковете, определени от Конституцията за съставяне на правителство. „Ние се отнасяме много сериозно към това решение. Основата е възможността за подписване на споразумение за партньорство или коалиционно споразумение”, подчерта Бъчварова.

Румяна Бъчварова посочи още, че срещата с Реформаторския блок не е била тайна и е била организирана в оперативен порядък. Тя увери, че медиите ще бъдат информирани за срещите, които се провеждат.

„Тези срещи са работен вариант. В такъв блиц-формат ще продължим да уточняваме позициите си и с останалите политически сили, след това преговорите на експертно ниво ще продължат“, посочи Бъчварова.







      
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5607 |21.10.2014 Реформаторите чакат покана от ГЕРБ, такава още няма . 11| 5554 |21.10.2014 Лукарски: Нямам общо с назначаването на Ива, бях изненадан . 7| 4319 |20.10.2014 Колапс по Коледа, няма ли кабинет . 11| 5045 |20.10.2014 България няма да има нужда от нов АЕЦ до 2037 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads