Реклама / Ads
14| 4904 |22.10.2014 НОВИНИ

Р. Овчаров: БСП трябва да се изчисти от клиентелата

.
Румен Овчаров
Не мисля, че има битка на поколенията в БСП, има умора. Но ако някой си мисли, че промяната в БСП се състои в една мълчалива и подкрепяща всичко клиентела, с една друга – също толкова подкрепяща, но малко повече говореща клиентела, той много дълбоко се заблуждава. Друга промяна е необходима.С това започна коментарът на Румен Овчаров за конфликта между Дъбов от една страна и Добрев,Кадиев и Ангелов от друга.
 
Промяната на ръководството на партията не може да бъде самоцелна. Това, че тези лица, които и част от тях и сега ни показвате, дава този вид, не всички разбира се, но трябва да бъде подменена, е очевидно. Те не помогнаха на ръководството на партията в годините, когато управляваше Пламен Орешарски и когато Сергей Станишев еднолично вземаше своите решения какво и как да се случва. Не виждам никаква причина, поради която да смятам, че те ще бъдат по-полезни сега, каза още той.

БСП е патерица на едно корпоративно управление на държавата. БСП да приема всичко, с изключение на няколко изказвания на поредния пленум, които минаваха и заминаваха. Така че промяната в механизмите и формулата, по която се взимат решения и по която се реализират кадровите назначения в партия. Това е възловото, посочи социалистът.

За мен промяната трябваше да започне веднага, и то много рязка и много категорична промяна. Даже използвах този термин, че пред нас строи „пропаст на доверие“ към избирателите, а пропаст и на троен скок не се прескача, защото втората крачка обикновено е на дъното на пропастта, коментира състоянието в БСП той.Михаил Миков очевидно е привърженик на онази мисъл на Линкълн: Вървя бавно, но в правилна посока. Дай Боже, да е правилна посоката, допълни той.

Правилната посока е изчистването на Българската социалистическа партия от тази клиентела, която под една или друга форма непрекъснато се навира в ръководството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4454 |21.10.2014 А. Йорданов: Трябват ни не политици - партизани, а държавници . 6| 4855 |20.10.2014 Кирил Цочев: Държавата трябва да оздрави КТБ . 7| 5842 |20.10.2014 Н. Чирпанлиев: Имаме бежанец с 23 деца и три жени, спешно ни трябват пари . 15| 4509 |20.10.2014 Софиянски: Трябва ни правителство тип Димитър Попов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads