Реклама / Ads
12| 4916 |23.10.2014 НОВИНИ

Патриотите с условие към ГЕРБ - замразяване на цената на тока

.
Лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов
Замразяване на цената на тока - това условие за влизането си в управленска коалиция ще поставят пред Бойко Борисов от Патриотичния фронт (ПФ) на консултациите. Фронтът настоява и за ревизия в енергетиката и преразглеждане на цената на електричеството, която след това според експертите му може дори да се понижи.
 
Това съобщи съпредседателят на коалицията - лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов, съобщава 24 часа. "Защо продаваме евтиния ток от "Козлодуй" и "Марица Изток 2" навън, а ние купуваме скъпия от "Марица Изток 1" и "Марица Изток 3"? Нека да го обърнем и нормата на печалба за последните да е по-ниска", хвърли предизвикателство Каракачанов. Той е категоричен, че договорите за т.нар. "американски марици" не пречат на държавата да защити стратегическия си интерес.

Точка 2, по която от ПФ няма да отстъпят, е масирано полицейско присъствие на полицията в районите с цигански набези. "Да се вземат категорични мерки - слагането на камери в цяла община, не само в едно населено място, струва 50-60 000 лв. А не една седмица да пратиш жандармерията, тя да стои една седмица, след което да си отива, а набезите да започват пак", непреклонен е Каракачанов. "Недопустимо е българският пенсионер, който е работил 45 г. и си е плащал сметките и осигуровките, да го оставиш братята роми да го обират."

По отношение на очакванията, че Националната партия за свобода и достойнство на Корман Исмаилов може да препъне коалиция с участието и на Реформаторския блок, част от който е тя, и на Патриотичния фронт, който храни сериозни резерви към нея, Каракачанов предупреди: "Ако тази партия си мисли, че влизайки в управлението, ще прокарва интересите на съседна Турция, няма да стане." В тази посока били нужни гаранции, макар и не задължително включени като част от коалиционното управление.

"Ако набележим някои неща и си дадем твърдо дума, не е нужно да ги разписваме всичките. Но на първия кръг консултации с ГЕРБ постигнахме съгласие, че повдигне ли се казусът "членство на Турция в ЕС" в рамките на евентуалния ни общ мандат, ще поставим темата на референдим", разказа Каракачанов. В Турция да се забрани участието в български избори в секции извън посолството и консулствата - това ще е също изискване на патриотите към ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5058 |22.10.2014 ГЕРБ: Коалиция - тройна или четворна . 23| 5961 |22.10.2014 Радан да е министър на правосъдието иска РБ от ГЕРБ . 11| 4535 |22.10.2014 Червен пленум ще бистри за коалиция с ГЕРБ и конфликта стари-млади . 1| 4263 |22.10.2014 ГЕРБ покани БСП на среща

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads