Реклама / Ads
24| 6589 |23.10.2014 НОВИНИ

Е. Костадинов за Фрог: Проблемът в БСП не е поколенчески, а морален

.
Eмил Костадинов
В БСП няма поколенчески проблем. Той е изкуствено създаден. Хората или притежават качества или не притежават качества. Но няма поколенчески проблем в БСП. Проблемът е в полето на морала. Това каза специално за Фрог нюз социалистът от Благоевград Емил Костадинов, считан за един от най-чистите хора в Столетницата.
 
За съжаление в началото на прехода ние загубихме едно цяло поколение хора – изградени и с качества. България ги загуби, не само БСП. Но  поколенческата теза в БСП е изкуствена. Хората, които я поставят, са тези, на които им е сервирано в най-голяма степен. Аз не мога да бъда обвинен в пристрастие към Димитър Дъбов, широко известни са моите недобри отношения с  него. Той не ме обича. Но проблемът не е поколенчески, заяви социалистът от Благоевград.

Проблемът в БСП е морален. Не може онези,  които са като бандити с нисък морал, да викат ние ще реформираме партията. Сещате се, за кои става дума. За реформиране на БСП са необходими хора реформатори, чисти хора, убеден е той.


Аз предполагам, че Дъбов ще си отиде. Той дори вече не е проблем за партията. Но не може да му бъде отнето депутатството. Все пак Евгени Узунов и Катя Николова никога не са били депутати, нали? Не са се стремили към такъв тип реализация. Много елементарно е, да бъде персонализиран проблема в партията. Той вече е дълбоко структурен и е елементарно да бъде персонализиран с трима, четири, пет човека, коментира проблема  Костадинов.


Пак повтарям, проблемът е в полето на морала. БСП имаше шанса, предполагам, че още го има, ако запази самообладание , да стане морален лидер на това общество. Сега трябва да осъществи собствената си реформа, собственото си реновиране, като опозиция, като категорична опозиция, като ярка опозиция, посочи той.

БСП е сложна партия, многолика. Това я затруднява и при вземането на решения. И в момента една част от тази клиентела в БСП е публичен говорител, а другата е стаен говорител на  идеята за партньорство с ГЕРБ, коментира думите на други социалисти той.

Ще присъствам на пленума на Националния съвет на  БСП в неделя. За съжаление не знам какъв е дневния ред. Но още на предишния пленум председателят Михаил Миков каза, че след месец ще представи в НС предложения за промени в Изпълнителното бюро. Това е уставно право на председателя, но не знам какви са неговите намерения, завърши Костадинов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 11853 |22.10.2014 К. Парамов пред Фрог: В тази история с КТБ има уникална хитрост . 10| 4550 |22.10.2014 Д-р Тренчев пред Фрог: Надзорът на „Виктория” ни върза тенекия . 3| 11834 |21.10.2014 Адв. Хаджигенов пред Фрог: За 5 мин могат да направят Лазов от свидетел обвиняем . 1| 4622 |21.10.2014 Експерт пред Фрог: ДКЕВР да се избира с 2/3 от депутатите, иначе ще е послушко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads