Реклама / Ads
6| 4432 |23.10.2014 НОВИНИ

ГЕРБ доволни от разговора с АБВ, продължават с патриотите

.
Румяна Бъчварова Източник: Булфото
Удовлетворени сме, че получихме общо разбиране по най-важните и болни теми в момента - финансовата стабилност, случая с КТБ, възможността за бързо отблокиране на европейските средства и тяхното използване. Обсъдихме и възможните реформи, които оттук нататък правителството трябва да проведе и по някои от тях получихме съгласие за конструктивни позиции от страна на АБВ.
 
Това каза пред журналисти Румяна Бъчварова от ГЕРБ, след проведените втори консултации с АБВ, които продължиха повече от два часа.

Бъчварова заяви, че разговорът е бил конструктивен. Установихме нашите особени  политически позиции и различия, които взаимно приемаме, и обсъдихме теми, които са свързани с актуалните мерки по управлението на държавата след конституирането на парламента, обясни Бъчварова.

От ГЕРБ обясниха, че има две теми, по които с АБВ са постигнали принципно сближаване на позициите си - едната е реформа в правосъдната система, другата е реформа в сферата на сигурността, но въпреки това принципните различия между двете партии остават.

Ивайло Калфин посочи, че не биха участвали в дясноцентристка коалиция, което не значи няма да подкрепят конкретни политики. Калфин допълни, че ситуацията в държавата предполага максимално широка коалиция, включително с участието на Социалистическата партия. Той добави, че по време на консултациите ГЕРБ и АБВ са обсъдили изработването на стратегия в областта на енергетиката и са уточнили, че е добре следващия парламент да приеме декларация, в която да се изведат националните приоритети, които всички политически групи да подкрепят.

Той обясни, че АБВ имат различия с ГЕРБ по няколко основни въпроса - с данъчната система, ревизията на бюджета за 2014 година. Калфин добави, че по някои от темите има терен, по който може да се работи, но по други различията са очевидни.

В момента продължават разговорите между ГЕРБ и Патриотичния фронт, част от втория кръг консултации. В централата на ГЕРБ пристигнаха съпредседателите на НФСБ и ВМРО Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5166 |23.10.2014 Калфин: Далеч сме от участие в коалиция с ГЕРБ . 2| 4853 |23.10.2014 ГЕРБ се среща с АБВ и патриотите днес . 12| 4917 |23.10.2014 Патриотите с условие към ГЕРБ - замразяване на цената на тока . 6| 5058 |22.10.2014 ГЕРБ: Коалиция - тройна или четворна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads