Реклама / Ads
1| 4635 |25.10.2014 НОВИНИ

50 евакуирани от вилна зона "Черница"

.
Архив
50 човека са евакуирани от къщите си във вилна зона „Черница“ днес преди обед заради проливните дъждове и силният вятър. Лошите метеорологични условия създават проблеми на много места в Община Бургас.
 

Акцията по отстраняване на проблемите се ръководи от кмета Димитър Николов. В цялата община участват екипи на полицията, пожарна безопасност и дирекция Управление при кризи и опазване на обществения ред към Община Бургас.

Два от язовирите в общината – край село Извор са с повишено ниво на водата. Повишено е нивото и на река Изворска и има опасност от преливане на пътя Бургас – Извор /край моста на река Изворска/. В 12,30 ч движението за автомобили там бе затворено. Спряно е пътуване и на градския транспорт за селото. В момента на място се изпраща строителна техника, която да се преправя път за изтичане на водата. На този етап няма залети къщи или бедстващи хора там. Водата се излива в земеделските ниви.

 

Наводнен е и манастирът в местността „Аязмото“ край комплекс „Меден рудник“. В момента там се намира екип, който извежда хората. Майка Серафима и свещеник са отказали на напуснат манастира. По тази причина на мястото е оставен дежурен полицай.

 

Днес преди обед силният вятър е изтръгнал дърво с корените до блок 28 в комплекс „Зорница“. То е нанесло щети на лек автомобил. Няма пострадали хора, съобщават от пресцентъра на общината.

Над 30 сигнала са постъпили от сутринта в Община Бургас. Няколко от тях са за отворени от силния вятър ел.табла, както и за паднали клони в комплексите и Морската градина.Има и сигнали за преплетени жици и наводнени мазета.

 

Северният плаж в Бургас почти се стопи, превзет от бурното море тази сутрин. Водата стигна до повечето плажни заведения, съобщава „24 часа”.

Морето е бурно, а според синоптици вълнението на юг от Бургас достига до 6 бала. Духа силен североизточен вятър, който достига до над 20 метра в секунда и е на пориви.

 

"Нямаме сигнали за бедстващи хора", заявиха от пожарната. Сред местата с най-много дъжд се оказаха селата от община Малко Търново. Хора от Младежко алармираха, че водата е дошла до къщите им, а шосето, което отвежда от селото към главния път Бургас-Малко Търново, е залят.

"Всички дерета станаха като реки. Добре че преди около час дъждът спря и водата започна да се отича. Нямаме сигнали за бедстващи хора", заяви кметът на Малко Търново Илиан Янчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4798 |23.10.2014 Зелена, синя и жълта зона в цяла София . 1| 5282 |21.10.2014 До 10 минути ще паркираме безплатно в синя и зелена зона . 1| 4482 |29.08.2014 Опекоха живи 30 заека във вилна зона . 0| 4918 |16.08.2014 23 деца евакуирани в лагера в Кранево заради пожар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads