Реклама / Ads
35| 5627 |29.10.2014 НОВИНИ

Близнашки: „Нов 10-и ноември“ ще е отварянето на досиетата на КТБ

.
Георги Близнашки
„Не мисля, че сме изразходвали крупни суми. Мисля, че средствата, които изразходвахме, бяха минимални“, каза премиерът Георги Близнашки за разходите на служебния кабинет в интервю за БНТ и БНР.
 
Служебният премиер обясни, че първите изразходвани средства били за покриване на щетите от наводненията в Добрич и Варна. „Буквално до последно сме се опитвали да отговорим на потребностите, които са от жизнено важно значение“, увери той.

„Усещането, че се правят някакви значими разходи, дойде от факта, че извадихме 700 млн. от бюджета за разплащане по спрените европейски програми“, обясни той. „Това беше огромен риск, но ние го направихме напълно съзнателно“, допълни той.

Близнашки се похвали, че са отблокирани средствата по Оперативна програма „Околна среда“ и съобщи, че до края на ноември по нея ще дойдат 700 млн. лв. „Така че рискът ще се окаже оправдан“, добави той и изрази надежда, че и по „Регионално развитие“ ще има развръзка. „Това ще даде спокойствие в края на годината“, смята премиерът.

На упреците, че се отделят прекалено много средства за армията и полицията Близнашки посочи напрегнатата ситуация в Украйна и Близкия Изток. „Настояваме за по-голямо разбиране и щедрост от нашите партньори по линия на сверноатлантическия пакт“, заяви той. Според него, НАТО трябва да помогне и при модернизацията на армията. Според него, проблемът недостигът на средства в МВР ще бъде решен с актуализацията на бюджета.

По темата за КТБ Близнашки заяви: „Хората, които имат малки депозити, но с изключителна важност за тяхното ежедневие, трябва да получат достъп до тях. „Нека приемат бюджета“, настоя той в отговор на въпроса как ще бъдат компенсирани хората за дупката в КТБ.

Премиерът повтори позицията си, че е за отваряне на досиетата на кредитополучателите в КТБ. Той прогнозира, че това ще предизвика обществени сътресения и може да се окаже един своеобразен „нов 10-и ноември“.

Близнашки повтори и призива си към Цветан Василев да се завърне в България. Никога не съм го срещал. Той ми изпрати две писма и моят призив за завръщането му в страната беше отговор на тези послания“, обясни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4381 |27.10.2014 Близнашки: Борисов трябва да направи още едно свръхусилие . 24| 4576 |13.10.2014 Близнашки: Единствената опция за радикална реформа е референдумът . 23| 5107 |06.10.2014 Близнашки: В Македония издигнаха много паметници на български исторически личности . 4| 4275 |06.10.2014 Близнашки: До 10 дни ще имаме парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads