Реклама / Ads
27| 19263 |30.10.2014 НОВИНИ

Фрог видя: “Зайците” в парламента – нагиздени, нелепи и нахални (ГАЛЕРИЯ)

.
Колаж Източник: Фрог нюз
Издънката на уродливата ни изборната система, станала известна като казуса 13/13 - Барековата Анна Баракова, несъмнено е едно от най-озадачаващите лица в 43-ото Народно събрание. Нагиздената пловдивска учителка по биология влезе в сградата с надпис „Съединението прави силата” сякаш с идеята да промени националния девиз на България на „Независимостта прави силата”. Времето ще покаже дали ще се справи сама, след като тя бе първият депутат, който стана независим още в деня на клетвата на 43-ото Народно събрание.
 
Мартин Иванов, известен с прозвището си Данона, се оказа едно от най-големите страшилища за колежката си Баракова. Тя го обвини за похищение над любимото й „коти”. Независимата Баракова е толкова уплашена за собствената си сигурност, че обмисля дори да ходи на работа с охрана. Може би е въпрос на време да й бъде назначена и служебна от НСО. Най-вероятно ще й е нужна, след като са й набрали още 300 души, които учителката е наела за застъпници в пловдивския район ”Източен”, защото не се е разплатила с тях. Като капак централата на БДЦ в Пловдив хлопна кeпенците и в знак на протест срещу Баракова цялото местно ръководство на партията подаде вкупом оставки.

Не се чуват, разбира се, само лоши неща за станалата медийна звезда Баракова. Учениците й от СОУ “Найден Геров” в “Столипиново” са във възторг, че любимата им учителка е вече в парламента.

„Като се прибера в Пловдив, ще се срещна с моя приятелка дизайнерка и понеже вече съм отслабнала, ще си ушия нови дрехи”, сподели новоизлюпената депутатка, осъзнавайки цялата отговорност на новата си позиция. До този момент тя се слави с пъстрите и екзотични съчетания на цветовете в облеклото си.

Мартин Иванов – Данона е друг колоритен представител на „зайците” в парламента, избран също от листата на вече прекръстилата се коалиция от „България без цензура” на "Български демократичен център". Бизнесменът - милионер от Пловдив, си спечели прозвището заради транспортната фирма на баща си, обслужваща известната френска марка млечни продукти. Мартин Иванов се прослави в миналото и като бивше гадже на фолк фурията Анелия. Пловдивчани го помнят и с лъскавото черно ферари, с което кръстосва улиците на града под тепетата през близката 2010 г. Сега Данона твърди, че това били младежки работи, които вече са минало. Сега той е отговорен бизнесмен с две собствени фирми - за покупко-продажба на земеделски земи и търговия с горива и петролни продукти. Изтъква още, че работи от 17-годишен в семейния бизнес и знае цената на хляба.    

В БДЦ съмнителните образи не се изчерпват с Данона. Борислав Иглев, националния ММА шампион в тежка категория, тази сутрин разказа за своите мераци в парламента. Той ще бъде член в комисиите по младежта и спорта и по вътрешна сигурност, нищо че не успя да каже кой в момента оглавява ДАНС. Затрудни се и на въпроса кой го избира и накрая заложи на обширното понятие – „министърът”. Иначе Иглев привлече симпатизанти по време на предизборната кампания с мускули. Той демонстрира бойните си умения пред жителите на „Факултета“.

Д-р Султанка Петрова от ВМРО, която всяка година организира конкурса "Мис Македонско девойче", затрудни сериозно тв операторите в парламента, тъй като внушителните й къдрици едва се побираха в кадър. На журналистически въпрос в кулоарите на парламента по какво е доктор, депутатката от Патриотичния фронт с гордост обясни, че е доктор на науките и е завършила социални дейности и социална политика в Софийски университет. Народната представителка с фамозната прическа уточни още, че на 25 г. била здравен инспектор в София, което  "довело до едно нейно много добро развитие в политиката като председател на Националната женска организация на ВМРО". На въпрос за интересното й име тя ограмоти интервюиращата я, че това е типично българско име и е кръстена на баба си Султана. След това докторът на науките спомена и литературния образ на Султана, възпят от „един много добър поет, който е описал Султана като една прекрасна жена“, вероятно имайки предвид Димитър Талев и неговия роман „Железният светилник“.  

Д-р Султанка Петрова е автор на идеята за Министерство на семейството или майчинството. Тя се обоснова колко е важно и майките да си имат министерство с думите, че "във връзка с демографската криза, която е много опасна за България, във ВМРО са направили анализ, че всичко, което е свързано с майката, детето и възрастните хора, трябва да се събере на едно място”.

Д-р Валентин Павлов от Реформаторския блок, прочул се с усмивката на Силвестър Сталоун, също е сред новобранците. По време на първия си работен ден той с анатомична детайлност разказа за Сталоун, който счупил „втори зъб, преден, разбира се“, с който той се справил толкова професионално, че холивудската звезда решила да му довери всичките си зъби. След съкровения си разказ той заключи: "Работата трябва да бъде денонощно". Не стана ясно обаче дали ще предложи законопроект народните избраници да работят 24 часа.  

Калина Балабанова от „Атака” също не остана незабелязана. Тя бе нежният телохранител, бранещ Волен Сидеров като истински Муамар Кадафи по време на протестите. Балабанова е и най-младият депутат в 43-ото НС. Тя бе неотлъчно до Сидеров и през предишния парламент. Явно, че лидерът на "Атака" има афинитет към 24-годишни Калини. Прекалено много съвпадения - припомняме, че през 2009 г. в 41-ото НС Калина Крумова също бе най-младата.

Александър Методиев, известен повече като Бат’ Сали с частното енерго в циганската махала в Самоков, стана депутат с рекордно малкото 800 гласа в Кюстендил. Но пък затова повече от 200 души се вдигнаха да протестират срещу него, а хиляди се подписаха против провъзгласяването му за депутат.    

В 43-ото НС си имаме и пълнокръвен войвода. Великотърновският депутат от Патриотичния фронт доц. Милен Михов, помощник-ректор на ВТУ, е един от най-запалените членове на клуб “Традиция”. Ежегодно край Бяла черква той се превъплъщава във Филип Тотю, пресъздавайки пленяването на героя. Страстта си към възрожденските пушкала той дели и с другото си хоби – пърпорещия трабант. Той ще повтори примера на Соломон Паси, ако някой ден паркира картоненото си возило пред сградата на НС.

Фрог нюз
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 8264 |29.10.2014 Фрог научи: Реформаторите натискат Атанасов да е шеф на МВР . 87| 18020 |29.10.2014 Каракачанов пред Фрог: Много здраве на Борисов, да се жени с ДПС! . 24| 11547 |29.10.2014 Служители от 4-то РПУ пред Фрог: Бакалов да измете парашутистите . 8| 7021 |28.10.2014 Фрог научи: Веселин Вучков с най-голям шанс да оглави МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads