Реклама / Ads
27| 5730 |31.10.2014 НОВИНИ

Борисов: Ако БНБ беше на място, кризата в КТБ нямаше да се случи

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Източник: Булфото
Ако БНБ и нейният надзор си беше на мястото, кризата с КТБ нямаше да се случи. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 
„По време на управлението на ГЕРБ беше най-тежката криза в света, ние подпомагахме всички банки и нито една не фалира. За съжаление, проспаното време с личната вина на управителя и подуправителя, ни изправя пред ситуация, която г-н Искров не пожела да каже – колко пари ще ни струва единия или другия вариант”, заяви Борисов.

„Г-н Гечев също е прав – ако приемем точка 3 както е записана, са само добри намерения – да гарантираме вложителите. Всъщност ние гарантирайки вложителите, правим комфортен живота на банкерите. Всичко това е вследствие на това бездействие месеци наред”, посочи Бойко Борисов.

„Г-н Искров, при този крехък мир, който има между политическите партии, вие искате да ни вмените отговорности, които не са наши”, обърна се към гуверньора на БНБ лидерът на ГЕРБ.

„Нашето добро желание е да се даде още някакъв срок, да могат тези хора, които не са им гарантирани влоговете, да могат да си вземат парите”, обясни той. По думите му, писмото от Оманския фонд е „нагло писъмце”, с което е предложено на държавата да влезе в КТБ с кеш. „После да го търсим това дружество я в Белград, я на друго място. После всички ще сме виновни”, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че Иван Искров не е обяснил колко ще струват и двата варианта – оздравяването, и фалирането на КТБ. Според него, ако се дадат пари от бюджета, 5 години напред България ще е в рецесия. „Не знам дали има партия тук, която да иска да управлява в рецесия”, каза той.

„Всъщност, ние гарантирайки вложителите, правим един супрекомфорт на банкерите, които да си карат яхтите, да си строят къщите, а ние да извадим от бюджета парите и да спасяваме банките. Ще създадем точно този прецедент – да гарантираме едни успели хора”, смята Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна и към бившия министър на финансите Петър Чобанов, който сега е депутат от ДПС: „Дянков нямаше да ги пусне да направят това нещо, бъди сигурен! Нито Цветанов щеше да пусне жандармерийските коли пред банките”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4662 |29.10.2014 Борисов: Ще преговарям с реформаторите, когато има смисъл . 19| 5638 |29.10.2014 Борисов: Правителство или с РБ, или сами . 14| 4696 |28.10.2014 Борисов: Правителство на малцинството е единствената възможност . 83| 6430 |26.10.2014 Борисов: БСП да сведе глава и да търси консенсус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads