Реклама / Ads
12| 8424 |01.11.2014 ПОЛИТИКА

Миков коли и беси на "Позитано" на именния си ден

.
Михаил Миков
Няма лъжа, няма измама Навръх Архангеловден - 8 ноември, лидерът на БСП Михаил Миков свиква драматичен пленум на левицата, на който ще направи дългоочакваната пълна промяна в ръководството на партията. Председателят на столетницата първо ще почерпи за именния си ден, а след това ще обяви реформата в Изпълнителното бюро, която стана неизбежна след краха на изборите.
 
Миков ще остане и с по-малко заместници. В момента те са пет. Георги Пирински и Янаки Стоилов са най-безпроблемни за отпадане. И двамата имат нови отговорности - единият е евродепутат, а другият стана зам.-председател на Народното събрание. В червената парламентарна група текат облози за освобождаването на Димитър ще бъде компенсиран с друг пост. Четвъртият зам.-председател Драгомир Стойнев вероятно ще запази позицията си, за да бъдат удовлетворени и „богатите младоци“. Бившият министър на енергетиката минава за човек от техния кръг. Евгени Узунов също щял да остане зам.-председател.

Прочистването ще продължи и на по-ниски нива. Социалисти коментираха вчера, че в момента авторитетът на председателя е безспорен и той ще бъде затвърден, ако задоволи големите очаквания за промени в столетницата.

Другата събота червеният лидер ще обяви и сериозно орязване на административните щатове на „Позитано“ 20. Заплати от централата сега получават 136 души. Сигурно е, че ще бъдат закрити цели отдели и ще бъде освободен цял етаж от ненужни апаратчици. Причината за затягането на колана е, че БСП е в опозиция и че за левицата гласуваха едва 505 527 души. Това доведе до намаляване на държавната субсидия наполовина (след парламентарния вот през 2013 г. тя бе 11,5 млн. лв. за година, а след изборите на 5 октомври падна на 5,5 млн. лв., ако се запази сумата 11 лв. на получен глас), пише "Преса".

На плещите на Миков тежи и изплащането на заем. В момента столетницата е в изключително деликатна ситуация - с кредит за 2,7 млн. лв., от който е платила около 700 000 лв. Кредитът бе взет за президентските избори през 2011 г. и рефинансиран за парламентарния вот през май миналата година. Червеният лидер се чудел и защо „Позитано“ 20 купило 13 шкоди за служебно ползване. Те са взети на лизинг и част от тях щели бъдат върнати, а на апаратчиците ще се наложи да ходят пеша.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5522 |26.10.2014 Михаил Миков начело на парламентарната група на БСП . 63| 6694 |26.10.2014 Борисов и Миков не договориха кабинет . 23| 6027 |26.10.2014 Димитър Иванов: Миков и Борисов са като близнаци . 25| 5791 |08.10.2014 Фрог научи: Социалисти изправят на съд Миков и Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads