Реклама / Ads
128| 31754 |19.11.2014 ЪNDERGROUND

Фрог научи: Турски генерали вдигнали наздравица за Исмаилов като зам. министър на отбраната

.
Орхан Исмаилов
В турския Генерален щаб турски високопоставени генерали вдигнали наздравица, след като разбрали че Орхан Исмаилов от партията «Свобода и достойнство» е назначен за заместник-министър на отбраната в България. Пашите били радостни, че човек на Касим Дал ще бъде фактор в една страна – членка на Европеския съюз. Това съобщиха за Фрог наши дипломати от Анкара.
 
Това не е първата наздравица, която вдигат в турския Генерален щаб благодарение на действията на българските политици. Те скършиха чашите и преди няколко години, когато бюджетът за отбрана на България за първи път падна под един милиард лева, добавят нашите източници.  

Ние сме категорично против назначенията на кадри от протурски партии, заяви Красимир Каракачанов. Имаме достатъчно добре подготвени специалисти, които да предложим за председатели на парламентарните комисии по енергетика, туризъм и еврофондове, патриотът. «Можем да оттеглим подкрепата си за кабинета на Бойко Борисов», заяви и Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт по същата причина – назначението на Исмаилов за заместник-министър на отбраната.

Помните ли възхвалата на Касим Дал към Ердоган и неговите неосмански амбиции. Е, как да се излъчват български министри от тази партия. Мисля, че на всеки е ясно, че точно Ердоган си затваря очите и подкрепя зверовете от Ислямска държава в Срияи  и Ирак и унищожават светската държава в Турция. Аз не искам същото да се получи на част от територията на България ! Легитимирането на партия свързана с Ердоган легитимира мощно ДПС като нормална, а не криминална партия. Имаме право и трябва да се страхуваме от такова развитие на процесите в България, бие камбаната вечно будният Стефан Гамизов.

"Всички сме категорични, че българските граждани са еднакви без значение на етнос, религия и пол. Но... въпросът е принципен. Да назначиш етнически турчин за заместник-министър..." Това пък е обобщеното мнение на военнослужещи от голям военен гарнизон.

Орхан Исмаилов е бивш кадър на ДПС. Той беше член на Комисията по досиетата от квотата на движението. Считан е за протеже на бившия заместник на Ахмед Доган - Касим Дал. Исмаилов напуска ДПС заедно с покровителя си и става един от учредителите на Народна партия „Свобода и достойнство".

Роден е на 16 септември 1979 г.
През 2012 г. придобива академична степен „доцент” въз основа на монографичен труд „Защита на класифицираната информация в условия на кризи – стратегически приоритет на политиката за национална сигурност ”.
Написал е около 25 научни труда с общ обем около 3448 стр. предимно в областите на организирането и управлението на системата за защитата на информацията в организациите в условията на кризи и социални конфликти, оптимизиране на системата за защита на класифицираната информация, формализирането на управлението на документите на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА, защитата на информацията в компютърните системи и мрежи и приложението на новите информационни технологии в различни предметни области.
През 2009 г. придобива образователна и научна степен „доктор” като защитава дисертация на тема: „Защита на класифицираната информация в условия на кризи”.
2007 г. - завършва ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, специалност “Право”.
2005 г. - дипломиране в Академията на МВР по специалността “Защита на националната сигурност”.
Специализира в Canadian Forces Language School Detachment Borden.
2002 г. - военно–команден профил в НВУ “Васил Левски” гр. Велико Търново с военно звание “Лейтенант” и гражданска специалност “Машинен инженер”.
Владее английски език.

От 2007 до  2012 г. Исмаилов е бил заместник-председател на комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия

2007 – 2009 г. - член на управителния съвет в ДП ”ТСВ”

2003 – 2007 г. - след Решение на Министерския съвет за определяне на състава на Държавната комисия по сигурността на информацията и със заповед на министър-председателя е назначен за заместник-председател на комисията. Участвал е в множество форуми и работни групи на НАТО и ЕС в областта на защитата на информацията

2002 - 2003 г. - Десето военно окръжие, гр. София - Инструктор-командир на взвод Отдел “Сержанти и войници от резерва”
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 15498 |18.11.2014 Кольо Босия пред Фрог: На мушката сме на ЕК, заради чудовищната корупция в ДАИ . 10| 18836 |13.11.2014 Фрог разкри: (Само)Убит автоинструктор се готвел да разкаже за корупцията в ДАИ . 5| 8893 |03.11.2014 Фрог установи: Сумиста от „Килърите” яко баламосва, мисли ни за балъци . 7| 12019 |16.09.2014 Прокуратурата стартира разследване по интервю на Фрог за Зелени барети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads