Реклама / Ads
4| 5992 |21.11.2014 НОВИНИ

Зам.-министър Шарков пред Фрог: Няма да увеличаваме таксата на пенсионерите

.
Няма да се увеличава таксата при личния лекар на пенсионерите, подчерта пред Фрог нюз зам.-здравният министър Ваньо Шарков. Тезата на министър Москов беше, че трябва да има социална справедливост във всичко, но трябва да има справедливост към всички участници в системата. Защо лекарите трябва да си чакат за левчето половин година. Сега ще си получат парите за втората половина на годината, тъй като има възможност да ги плати през актуализацията на бюджета. Ние даваме парите на Касата, тя ги плаща на тях, поясни министърът.
 

Болница „Св. Иван Рилски” очаква одобрение по програма „Джесика”  на един апарат за онкохирургия. Той ще бъде петия в света и първия в Европа. Така, че българските граждани да не ходят да се оперират в чужбина, похвали Шарков университетската болница, която днес откри две операционни зали с висикотехнологично оборудване.

 

На въпрос на Фрог нюз какво ще направи държавата за финансирането на болниците, а не както е в случая медицинският университет да отпуска средства на болница „Св. Иван Рилски”, министър Шарков отговори: Нека да има повече подобни финансирания, защото грижата за здравето на българските граждани трябва да е общо. За следващата година имаме внесен проект в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 85 млн. евро. Те ще отидат за финансиране на Спешна помощ, за отделенията за долекуване и продължително лечение. Имаме обещанието, че парите за следващата година ще бъдат не по-малко от тези сега заедно с актуализацията на бюджета тази година.

 

Попитан дали е необходимо НЗОК да бъде демонополизирана, Шарков отговори: Здравноосигурителният модел в България трябва да бъде надграждан чрез доброволните фондове. Няма нужда да разбиваме системата на дребни парчета, защото тогава ще стане неуправляема.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4751 |21.11.2014 Шарков категорично: Няма ебола,"арестуваните" са освободени . 0| 5091 |20.11.2014 Шарков: Взели сме мерки в повече дори; без паника . 0| 4518 |20.11.2014 400 милиона евро предоставя ЕС за софийското метро до 2020 г. . 0| 5659 |20.11.2014 Бранимир Ботев става зам.-министър на туризма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads