Реклама / Ads
12| 5713 |22.11.2014 НОВИНИ

До 200% по-скъпа "Гражданска отговорност" за нарушителите

.
Нарушителите на пътя ще плащат тройно по-скъпа "Гражданска отговорност”. При повечето застрахователни компании цената на задължителната полица ще зависи от това дали водачът е предизвикал произшествие или не. При различните компании поскъпването за шофьорите нарушители ще бъде между 25 и 200%.
 
Цената на полицата ще зависи от броя на пътните инциденти през последната година, както и къде са предизвикани – у нас или в чужбина, предаде Нова телевизия. Най-често обаче при регистрирани нарушения „Гражданска отговорност” ще ни струва с между 50 и 100% по-скъпо.

Нарушителите на пътя са проблем и за застрахователите. Заради повечето щети, които причиняват, те струват повече на компаниите в бранша. По-солено полицата ще излезе за шофьорите, които често причиняват инциденти на пътя и са рискови с поведението си в трафика.

Повече ще плащат и шофьорите с малък стаж зад волана, както и тези, които карат в големите градове, където рискът от катастрофи е по-голям. При младите зад волана застраховката също ще струва повече – с между 50 и 100%. Така например в една от компаниите за водачите до 20 години полицата ще достигне 600 лева. Надценка ще има и за шофьори, които карат предимно в чужбина, а заради проблема с румънските шофьори, които регистрират колите си у нас, русенци също плащат по-скъпа застраховка.

По-солено ще плащат за "Гражданска отговорност” и собствениците на коли под наем, таксита и учебни автомобили. Засега при повечето застрахователи цените на задължителната полица остават непроменени от миналата година. Ако се стигне до поскъпване от нова година, то ще е до 5%, прогнозират от бранша. Така за среден клас автомобили – до 1800 кубика, цената ще се движи около 180 лева. Сериозен скок не се очаква и при каското, въпреки огромните щети от природни бедствия, които застрахователите покриха през тази година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4565 |22.09.2014 Скача цената на "Гражданска отговорност" . 5| 4874 |20.09.2014 Сурвакат ни с по-скъпа "Гражданска отговорност" след Нова година . 2| 5804 |17.03.2014 "Гражданска" на половин цена прeз лятото . 6| 4869 |09.01.2014 Националната ни реклама 6 пъти по-скъпа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads