Реклама / Ads
19| 5700 |23.11.2014 ПОЛИТИКА

Военният министър категоричен: Исмаилов остава на поста

.
Министърът на отбраната Николай Ненчев Източник: Булфото
Не смятам, че Орхан Исмаилов ми е проблем. Точно обратното – мисля, че е едно много добро и точно попадение с оглед на всички онези качества, които този млад мъж притежава. Много бих искал наистина да разбера какви са основните аргументи за исканата му оставка. До момента нямам нито едно съществено основание, което да ме накара да направя така, че да искам неговото отстраняване от кабинета, точно обратното.
 
Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев пред БНР. Патриотичният фронт реагира остро срещу назначението на Орхан Исмаилов за зам.-министъра на отбраната и се наложи на късна вечерна среща преди дни Бойко Борисов да изяснява с Валери Симеонов и Красимир Каракачанов какви са техните съображения и дали ще доведат до оттегляне на подкрепата за правителството. По думите му аргументът, че Исмаилов е член на протурски ориентирана партия, не отговаря на истината.

„Исмаилов дори не е член на Народна партия „Свобода и достойнство“. Ще поискам от Корман Исмаилов удостоверение, в което да е видно това. Това не са сериозни аргументи. Вероятно утре ще имам среща с Валери Симеонов, за да го помоля да ми представи конкретни факти и аргументи, които да подкрепят неговата теза”, коментира той.

По думите на министъра нито една служба не го е информирала за нищо обезпокоително около Орхан Исмаилов. „Няма нито едно основание да се съмнявам”, каза той. Ненчев подчерта, че Исмаилов е безспорен професионалист, до преди няколко дни е бил член на Комисията за досиетата, имал е достъп до класифицирана информация.

„Нали ви е ясно, че той е проверяван стотици пъти”, допълни министърът. „Цялата тази агресия срещу този човек е само заради неговото име. Няма нито един сериозен аргумент, който да ме накара да се колебая. За мен е въпрос на ценност”, подчерта още военният министър. Той подчерта, че тази нетърпимост е много опасна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5185 |17.11.2014 Министър Вучков: МВР няма да се използва за политически реваншизъм . 13| 7113 |13.11.2014 Министър Петкова: В енергетиката има мафия ! . 27| 10205 |01.09.2014 Бъчварова вице на Бойко; Близнашки-правосъден министър . 49| 6150 |29.08.2014 Калфин: Военният министър да не се крие зад експерти за войната с Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads