Реклама / Ads
6| 22048 |24.11.2014 ЪNDERGROUND

Ексслужител на ДАНС крие истина за Алексей Петров с любов със секретарка

.
За пореден път не се яви пред Софийски градски съд свидетелят от еврейски произход Меир Овадия по делото „Октопод”. На заседанието бяха разпитани Калин Манов, който е бивш служител на Второ главно управление (сегашното ДАНС) и Гергана Андонова, чийто шеф е имал отношения с подсъдимия Марчело Джотолов, предаде репортер на Фрог нюз.
 

Пред съда Калин Манов заяви, че с Алексей Петров са приятели и са работили заедно в дружеството „Спартак секюрити”. От  оттам се познава и с Антон Петров.

 

Манов бил изпълнителен директор на дружеството. Той бил удовлетворен от работата си, но заради любовна авантюра със секретарката си бил принуден да напусне. „Жена ми разбра и нямаше начин да остана”, обоснова тръгването си от „Спартак секюрити” свидетелят. За да приключи напълно с дружеството, той прехвърлил своите акции, които били 11%, и за тях получил 7 000 лева.

 

Прокурорите по делото забелязаха, че има противоречие между казаното от Манов пред съда и това в досъдебното производство. На 17.02. 2010 година заявил, че напуснал „Спартак секюрити”, тъй като имало „външен диктат във фирмата” по воля на Алексей Петров. Това довело до изостряне на отношенията между него и бившата барета. На негово място бил назначен Васил Велков, бивш ръководител на СОБТ. „Решението беше по силов път”, са думите на Манов в досъдебното производство.

 

Противоречие бе забелязано и по отношение на акциите на свидетелятв дружеството. Казали му да си иска парите лично от Алексей Петров. Последният обаче му бил заявил „с тон, който подсказвал, че нищо няма да получи”.

 

Разминаване между казано сега и преди се забеляза и във връзка назначаването на Васил Велков. Пред съда Манов бе категоричен, че всички са одобрявали кандидатурата на ексшефа на СОБТ, а в досъдебното производство е заявил, че не е бил добре дошъл във фирмата. „Искали сме Велков, но не на ръководен пост”, оправда се Манов.

 

Гергана Андонова заяви, че нейният шеф Хари Отман е бил принуден да дава 100 000 долара на някого. Бил направил ревизия във фирмата си „Дженекс корпорейшън”, която не открила нередности и затова не смятал за необходимо да брои толкова много пари, с които при това не разполагал и трябвало да тегли кредит за тях.

 

„Пътува до София и оттам се върна притеснен. Притесняваше се да не се случи нещо лошо”, каза Андонова. Тя обаче не можа да каже от какво точно са породени тревогите му, тъй като шефът й не я държал в течение с делата си.

 

На 15 и 17 декември продължава делото с разпит на вещи лица и представяне на експертизи.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 26203 |06.11.2014 На вниманието на ДАНС! ДАИ-София се раздира от корупция, милиони се взимат под масата . 38| 33284 |25.09.2014 Лакомото мече и Ушко ръководят МВР, Котьо дирижира ДАНС . 20| 21892 |20.08.2014 Служител на ДАНС се дъни втори път за „Ало, Ваньо” . 12| 12759 |08.08.2014 Бившите бопаджии от ДАНС пак ги прекарват на детектор на лъжата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads