Реклама / Ads
12| 10519 |25.11.2014 ПОЛИТИКА

Красимир Янков за Фрог: Социалистите от Варненско предагат дискусии за връщане на доверието в БСП

.
Красимир Янков
Социалистите от Варна и областта предлагат на председателя на Националния съвет, членовете на Изпълнителното бюро и НС да инициират срещи във всяка област за излизане от кризата в БСП и връщане на доверието, стабилизиране на партията и подготовката за следващите избори. Това съобщи за Фрог нюз председателят на Областния съвет на БСП и народен представител Красимир Янков.
 
Срещите трябва да се проведат в разширен формат и да  участват членовете на Областните съвети, председателите на Общинските съвети на БСП, заместниците им, председателите на Контролните комисии, председателите на движенията на ветераните, Жените-социалистки, както и на Младежкото обединение, за да има повече представителност. Дискусията е задължителна след загубата на БСП на изборите, за да се види какви са пътищата за излизане от кризата. Ясно е, че щом БСП има такъв резултат и такъв отлив от подкрепа, значи има криза, обясни Янков.

Оформиха се няколко области, в които да се търсят решения - по-ясна идентичност на БСП като идеология и идеи, вземане на мерки за стабилизиране на партията  и  дискусия от най-малкото звено до председателя на партията за да има чуваемост и решенията на ръководните органи на партията да бъдат съобразени с това, което искат членовете й, посочи областният председател.


Във Варна дискусията започна

От самата дискусия стана ясно, че социалистите от Варненска област ще  предложат и на колегите от другите области да направят такива дискусии и всички повдигнати теми да намерят своето място на едно заседание на конгреса, което да не е лимитирано, за да може да се чуят всички гледни точки и  обобщаването и решението на заседанието на конгреса да бъде резултат на гледни точки от цялата страна, посочи Янков.

След няколко дни ще изляза с призив към всички, които водят диалог в партията, през партийните организации, дискусионни клубове, комисии и съвети да се изпраща обобщен протокол от дискусиите със съответните изводи лично на председателя на партията Михаил Миков, на Изпълнителното бюро и членовете на Националния съвет. Битува мнение че дискусия има, но тя не намира своето проявление най-вече на национално ниво. Затова нека бъдат информирани тези, които са избрани на това ниво. В събота правим пак разширено заседание, на което са поканени специалисти и там ще изведа това предложение, информира депутатът.

Призоваваме социалистите от цялата страна да проведат такива дискусии и  търсят решения. Наясно сме, че универсална формула няма. Има специфика за всеки район. Състоянието на партията е различно за всеки район. Но трябва да се чуе гласа на хората за възстановяване на доверието към БСП, като изразител на идеи, които са близо до голяма част от хората, категоричен е Янков.
 
Юрий Асланов, член на НС на БСП, който участва на заседанието във Варна спомена, че в социологически сондажи се наблюдава  негативно отношение към богатите в страната. Значи хората търсят своя изразител на справедливост и намират вина у богатите, посочи Янков

В хода на дискусията стана ясно, че  тези, които формират мнение в семействата, са младите хора. БСП трябва да обърне внимание на посланията към младите. Защото вече родителите не влияят на децата си, а е обратното. Имаме възрастни хора, наши членове, на които децата се обаждат и казват, да гласуват за «Атака» за Валери Симеонов, Борисов и т.н. И те гласуват. Това е проблем за БСП, защото основна част от членската маса са възрастни хора. Специална политика трябва да имаме към младите и работоспособни хора, категоричен е Красимир Янков.

Много е важно да се разбере от хората, че с тази дискусия не трябва да се търси  извънреден конгрес, което и уставът не го позволява. Ако има членове и делегати които искат да поставят този въпрос, то той трябва са се постави на заседанието на конгреса, а не чрез медиите. Уставът е категоричен, че за мандата на всички органи взема решение самият конгрес. Сто процента съм сигурен, че няма да се стигне до прекратяване на мандат на конгреса. Няма да има смяна на Миков, заяви областният председател на БСП във Варна.

Някои се опитват да бъдат забелязани, други да провокират новина. Много е важно в момента да успокоим партията Според нас един от механизмите за това е провеждане на дискусии във всички области  и обобщаване на  конкретни предложения, за да се намери най-работещата формула. Някои предлагат референдум. Какъв референдум? Не можем да конкретизираме един или два въпроса за ситуацията, в която е изпаднала БСП. Ситуацията е твърде сложна. Трябва да чуем предложенията на младите хора. Юрий Асланов също бе на мнение, че неговото поколение трябва да подкрепи и даде път на активното поколение в партията, посочи накрая  Янков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6118 |20.11.2014 Лукарски пред Фрог: С Томислав Дончев се борим за всяко евро в Брюксел . 15| 6966 |30.10.2014 Политолог пред Фрог: ДПС и БСП в коалиция на опозиционното малцинство . 21| 8145 |24.10.2014 Социалисти пред Фрог: Дъбовци искат пожизнени депутати . 17| 5992 |22.10.2014 Страхил Ангелов пред Фрог: БСП стана акционерно дружество

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads